Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rakitić dirigirao sredinom

Barcelona zabila šest komada: Suarezov hat-trick, novi povijesni trenutak za Messija

Girona je na Nou Campu povela već u 3. minuti, no time je samo razbjesnila Messija, Suareza, Rakitića i ostatak katalonskog društva iz Barcelone...

Messi slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hat-trick i dvije asistencije upisao je Luis Suarez, a dva pogotka i asistenciju Lionel Messi u visokoj 6:1 pobjedi Barcelone protiv Girone, u sklopu 25. kola španjolske Primere. Gosti su preko Portua poveli 1:0 već u 3. minuti, no već su do poluvremena gubili s 4:1.

Suarez je nakon sjajne asistencije Messija već u 5. minuti vratio stvari na početak, a onda je Argentinac s dva uzastopna pogotka u potpunosti preokrenuo rezultat.

BARCELONA - GIRONA 6:1

Zabivši Gironi Messi je ispisao novu stranicu povijesti, jer mu je to bio 72. različiti klub kojem je zabio pogodak, od 82 s koliko se do sada susreo. Girona je postala 36. klub u Primeri kojem je zabio, čime je prestigao legendarnog napadača Reala Raula i još uvijek aktivnog Aduriza.

Messi u Španjolskoj jedino nije zabio Xerezu, Cadizu, Murciji i Gramanetu, dok mu u Europi preostaje zabiti pogodak Liverpoolu, Interu, Udineseu, Benfici i Rubinu, a u svijetu Al Saddu. Ako se više ikada sastane s tim klubovima...

Svoj prvijenac u Primeri zabio je i Philippe Coutinho, koji je majstorskim pogotkom s više od 25 metara udaljenosti od gola gostiju podigaro rezultat na 5:1.

Ivan Rakitić je igrao do 78. minute utakmice i bio je odličan! Dirigirao je igrom u sredini terena i podijelio nekoliko sjajnih lopti, nakon kojih su bile kreirane šanse za pogodak.

U drugoj popodnevnoj utakmici Leganes i Las Palmas su igrali 0:0, a Alen Halilović je odigrao cijelu utakmicu za goste.

Barcelona vodi s 65 bodova ispred Atletica (55) i Reala (51), dok je Girona deveta s 34 boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider