Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rapsodija Splićana

Hajduk uraganom pomeo Slaven Belupo, sve je krenulo od majstorije Nikole Kalinića

Nogometaši Hajduka svladali su Slaven Belupo s visokih 4:0 u 22. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Slavlje igrača Hajduka Nikola Kalinić Fahd Moufi +4 Josip Brekalo

Nogometaši Hajduka ostvarili su uvjerljivu pobjedu u 22. kolu HNL-a, na Poljudu su Splićani s 4:0 (1:0) bili bolji od Slaven Belupa.

Efektni prvi pogodak na susretu postigao je Nikola Kalinić u dodanom vremenu prvog poluvremena, dok je iduća dva Hajduk zabio na samom startu drugog dijela. U 48. minuti za 2:0 je strijelac bio Josip Brekalo, što je bio njegov premijerni pogodak za Splićane, dok je na 3:0 povećao Anthony Kalik u 51. minuti.

Konačnih 4:0 postavio je 21-godišnji Filip Čuić u 67. minuti, a svakako treba naglasiti kako je tri asistencije protiv suparnika iz Koprivnice upisao Emir Sahiti.

Hajduk - Slaven Belupo, 1:0 na poluvremenu Neobičan potez Torcide na poluvremenu utakmice: Evo kako su dodatno zagrijali atmosferu na Poljudu divider

Privremeno je Hajduk ponovno vodeći na ljestvici. Ima 45 bodova, odnosno, bod više od Rijeke koja ima utakmicu manje. Taj će susret Rijeka odraditi u nastavku nedjelje, igra posljednji dvoboj 22. kola kod Gorice.

Vrlo brzo je Hajduk zagospodario travnjakom i počeo s napadima prema suparničkim vratima. Prvu veliku šansu Splićani su stvorili u šestoj minuti, ali je udarac Kalinića nakon akcije Brekala i Moufija blokiran.

Nikola Kalinić Nikola Kalinić (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

U 18. minuti dobar je dalekometni udarac uputio Krovinović, dok je u 37. zaprijetio Kalik, ali i tada je nedostajalo preciznosti. Gostujuća obrana ipak je pokleknula u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a dogodila se tom prilikom majstorija Nikole Kalinića. U padu je Kalinić loptu zahvatio volejom i precizno pogodio suparničku mrežu.

Raspad Podravaca u drugom poluvremenu

Odmah na startu drugog poluvremena dogodila se nova erupcija oduševljenja domaćih navijača i to zbog premijernog gola Brekala u splitskom dresu. Sahiti je proigrao pojačanje Hajduka, a povremeni hrvatski reprezentativac je nakon jednog driblinga jednostavno zabio za 2:0.

Josip Brekalo Josip Brekalo (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

S obzirom da se Slaven Belupo otvorio početkom nastavka odjednom se otvaralo mnogo prostora Hajduku za napade, a takvo što je vrlo brzo iskorišteno i za treći pogodak u 51. minuti. Sam je pred suparnička vrata izbio Kalik i poentirao za 3:0.

Igor Cvitanović Bebek otkrio tko je najviše volio provocirati: "Nije imao emotivne reakcije, ali je 90 minuta komentirao" divider

Nakon toga ritam igre je pao. Hajduk je napravio brojne promjene u sastavu te je potpuno smirio igru, a gosti i dalje nisu znali kako doći do domaćeg vratara Lučića i ugroziti ga.

Do kraja je Hajduk postigao još jedan pogodak. U 67. minuti strijelac je za konačnih 4:0 bio 21-godišnji Čuić.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider