Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetan donio novu titulu

Dinamo je novi/stari prvak Hrvatske! Modri osvojili 18. naslov u posljednjih 19 godina

Nogometaši Dinama postali su po 25. put prvaci Hrvatske slavljem 1:0 protiv Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Dinamo - Osijek Darko Nejašmić Bruno Petković +3 Dinamo - Osijek

Nogometaši zagrebačkog Dinama osigurali su svoj 25. naslov prvaka dva kola prije kraja ovosezonskog prvenstva Hrvatske 1:0 (0:0) domaćom pobjedom protiv Osijeka u susretu 34. kola.

Pobjednički pogodak postigao je kapetan Arijan Ademi u 72. minuti.

Ovom pobjedom Dinamo je stigao do učinka od 78 bodova te je postao nedostižan za drugu Rijeku koja je nakon 3:1 poraza u Varaždinu ranije u subotu ostala na 71. Četvrti Osijek je ostao na 51 bodu, četiri više od pete Lokomotive koja će u nedjelju igrati protiv Slavena Belupa.

Dinamu 18. titula u posljednjih 19 sezona

Za Dinamo je ovo sedmi uzastopni naslov prvaka, a 18. u posljednjih 19 sezona.

Zvonimir Boban i ostale Dinamove legende FOTO Zvone Boban stigao na utakmicu za titulu: Maksimir ovacijama dočekao Dinamove legende divider

Osijek je bolje otvorio utakmicu i u 7. minuti bio nadomak vodstva. Najbolji strijelac lige Mierez je nakon ubačaja Pušića pucao glavom pod gredu, ali domaći vratar Nevistić je bravuroznom reakcijom odbio loptu u korner. Dinamo je uzvratio u 13. minuti kada je udarcem glavom zaprijetio Vidović nakon ubacivanja Ristovskog, ali nije bio precizan.

Gosti su iznenađujuće imali više od igre u prvom poluvremenu, imali veliki broj kornera, ali pravu priliku nisu imali sve do 34. minute kada je mladi Matković pobjegao domaćoj obrani samo da bi ga startom na 20-ak metara od vrata zaustavio Ristovski. Tu se dogodila sporna situacija jer je sudac Kolarić Ristovskom pokazao žuti karton uz  objašnjenje kako lopta nije išla izravno prema golu.

Luka Modrić VIDEO Luka Modrić upisao novu asistenciju: Pogledajte lijepu akciju Reala divider

Dinamo je svoje najbolje prilike u prvom poluvremenu imao u sudačkoj nadoknadi, prvo je Baturina lijepo proigrao Brodića, ali njegov pokušaj blokirao je Guedes da bi onda i Petković promašio glavom nakon ubačaja Baturine iz kuta.

I drugo poluvrijeme započelo je prilikom Osijeka te odličnom intervencijom Nevistića, u 55. minuti sa 20-ak metara pucao je Pušić u sam kut, no opet se istaknuo vratar Dinama.

Isključenje Duartea je ključni trenutak

Najvažniji trenutak susreta dogodio se u 60. minuti kada je sudac Kolarić isključio Duartea zbog ''remplanja'' s Hoxhom na rubu 16-erca.

Luka Modrić VIDEO Dvojica igrača krenula na Modrića, a onda se dogodilo ovo: S lakoćom ih je poslao u prazno divider

Brojčanu prednost Dinamo je iskoristio u 72. minuti, Mišić je izveo korner, pa nakon kratke kombinacije s Baturinom ubacio na drugu vratnicu gdje je Ademi bio najviši u skoku i glavom zatresao mrežu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider