Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKAV PONOR KARIJERE

Prije četiri godine vrijedio je 90 milijuna eura, a sad ga je Rakitićev klub otjerao nakon četiri mjeseca

Francisco Alarcon Isco prisiljen je ove zime potražiti klub u kojem će nastaviti karijeru.

Isco s momčadi Seville (Foto: Afp)

Ljetni prelazak iz Real Madrida u Sevillu trebao je značiti svojevrsni novi početak za 30-godišnju donedavno veliku zvijezdu španjolskog nogometa, Isca.

Ovaj nogometaš, koji je karijeru počeo kao "wonderkid" u Valenciji pa preko Malage došao 2013. godine u Real, imao je donedavno uistinu sve.

Počeo padati pa kod Ancelottija potpuno propao

No, teško je opisati što mu se dogodilo posljednjih sezona, a kulminiralo je povratkom Carla Ancelottija u kraljevski klub. Već prije toga počeo je Isco pružati loše partije, no kod Don Carla je sve više gubio minutažu da bi na kraju sve rezultiralo raskidom ugovora, iako je on htio ostati i pokušati se još jednom izboriti za svoje mjesto.

Svoj novi dom pronašao je u Sevilli, gdje mu je Julen Lopetegui dao priliku u udarnom sastavu te je odigrao 12 ligaških utakmica i svih šest u Ligi prvaka.

No, bez gotovo ikakvog učinka, a nakon odlaska Lopeteguija u Wolvese i njemu su pokazana izlazna vrata.

Kako ga vratiti u formu?

To bi značilo kako od danas Isco može tražiti novi klub. I sad se postavlja pitanje tko je s njim spreman riskirati. U normalnim okolnostima Isco ima ispred sebe nekoliko godina kvalitetnog nogometa.

Ipak, gledajući na partije kakve već posljednje dvije ili tri godine pruža, nitko ne može biti siguran u to.

Za Real je Isco odigrao 353 utakmice te je upisao 53 pogotka i 56 asistencija. Najbolja sezona bila mu je 2017./18., kad je bio jedan od glavnih igrača Reala te mu je po Transfermakrtu procijenjena cijena bila 90 milijuna eura. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider