Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
obrana im nije jača strana

Prvi suparnik Vatrenih pokleknuo kod Engleske: Nigerija pokazala dva lica

Nigerija je izgubila prijateljski dvoboj na Wembleyju od Engleske s tijesnih 2:1.

Iwobi i Nigerija slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prvi suparnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Nigerija izgubila je prijateljski ogled protiv Engleske na Wembleyju s tijesnih 2:1. Nigerija je u dvoboju protiv Engleske pokazala dva lica, jedno koje je bilo očajno u prvih 45 minuta i jedno koje je bilo daleko, daleko bolje u nastavku. Podsjetimo, Hrvatska i Nigerija otvaraju natjecanje u skupini D 16. lipnja.

Engleska je oba pogotka zabila u prvom poluvremenu. U 7. minuti Trippier je nabacio iz kornera, a najviši u skoku bio je Cahill koji je glavom zabio za 1:0. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Harry Kane je snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 2:0, no treba reći da pogodak ide na dušu vrataru Uzohu, kojem je lopta prošla ispod ruke.

ENGLESKA - NIGERIJA 2:1

Odmah na početku nastavka izbornik Nigerije promijenio je četiri igrača i samo dvije minute kasnije stigao je pogodak. Alex Iwobi prvi je natrčao na loptu koja se odbila od vratnice i poslao ju u mrežu.

U prvom poluvremenu Engleska je bila daleko bolja i mogla je zabiti i više od dva pogotka, no nepreciznost i mirnoća u završnici Raheema Sterlinga umalo je koštala Engleze pobjede. U drugom dijelu Nigerija je bila bolji suparnik, koja nije dozvolila Engleskoj udarac u okvir svog gola.

Englezi svoje pripreme za Rusiju nastavljaju 7. lipnja kada igraju u Leedsu protiv Kostarike, dok će Nigerija igrati s Češkom istog dana.

Utakmica Hrvatske i Nigerije na rasporedu je 16. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider