Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKA KARIJERA

Preminuo legendarni trener: Promašaj srpskog nogometaša koštao ga je najvećeg iznenađenja devedesetih

Preminuo je Arsenio Iglesias, trener najpoznatiji kao tvorac sjajnog Deportiva iz La Corune, devedesetih godina prošlog stoljeća.

Arsenio Iglesias (Foto: screenshot (YouTube))

Nakon sjajnog i velikim rezultatima ispunjenog života, ovaj svijet je u 93. godini života napustio bivši španjolski nogometaš i trener, Arsenio Iglesias.

Većina njegove karijere vezana je uz Deportivo iz La Corune, u kojem je započeo igračku, a onda kasnije i trenersku karijeru. Kasnije je postao jedan od glavnih tvoraca "Superdepora", a upravo on se nalazio na njihovoj klupi u sezoni 1993./94., kad je Deportivo, do tada vezan većinom uz sredinu ljestvice ili drugu ligu, doveo na korak do titule prvaka.

Đukić jedini imao hrabrosti preuzeti odgovornost

Tu bi titulu osvojili da je srpski nogometaš, Miroslav Đukić, u posljednjem kolu realizirao kazneni udarac protiv Valencije. No, on ga je izveo katastrofalno te je Deportivo ostao bez svoje prve titule u povijesti.

Đukić je uzeo taj kazneni udarac nakon što je najveća zvijezda momčadi, veliki Brazilac Bebeto, osjetio kako nije psihički sposoban izvesti ga. 

Na klupi je bio do kraja sezone 1994./95., nakon čega je još kratko vodio Real Madrid. Njegovo naslijeđe preuzeo je Javier Irrureta te je, one za europski nogomet mitske 2000. godine, osvojio za sada jedini Deportivov naslov prvaka, ali i također zaigrao jedno polufinale te dva četvrtfinala Lige prvaka.

Nažalost, Iglesias nije osvojio titulu, koja bi bila jedno od najvećih iznenađenja nogometa u devedesetim godinama prošlog stoljeća, ali je zato mogao uživati prateći ono što je izgradio te do kraja života ostati ponosan na to.

Stvorio je jednu od najomiljenijih nogometnih momčadi koje novije generacije pamte.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider