Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mourinho na novim mukama

Swansea ljepoticom Sigurdssona otkinuo veliki bod Unitedu!

Momčad Josea Mourinha nije uspjela pred svojim navijačima slaviti protiv 18-plasirane momčadi engleskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu prve nedjeljne utakmice 35. kola engleske Premierlige Manchester United kiksao je na Old Traffordu protiv davljenika Swanseaja. Velški sastav otkinuo je bod momčadi Josea Mourinha sjajnim pogotkom Gylfija Sigurdssona u samoj završnici utakmice.

Swansea je bio bolja momčad u prvih 45 minuta utakmice, no u sudačkoj nadoknadi Marcus Rashford uspio je iznuditi kazneni udarac, koji se prema ponovljenoj snimci ipak nije trebao dogoditi. Rashford je stigao prije Fabianskog do lopte, ali je poljski vratar povukao ruke, a mladi engleski napadač se namjerno zakačio na njega i pao. Nakon malo razmišljanja sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Wayne Rooney.

U nastavku utakmice United nije bio posebno bolji od Swanseaja, koji kao da je čekao situaciju iz 79. minuti. Dosuđen je prekršaj na 25 metara od gola Uniteda, a loptu su kod sebe uzeli ljevak Tommy Carroll i dešnjak Sigurdsson. Kada se činilo da će Carroll pucati lijevom, Ander Herrera otrčao je gol-crte i pokrivao nebranjeni dio mreže. U trenutku kada je Carroll odustao od zaleta, Herrera se maknuo, a Sigurdsson majstorski pogodio taj nebranjeni dio mreže!

Unatoč primljenom pogotku, United je 25. utakmicu zaredom ostao neporažen, što je novi klupski rekord unutar jedne sezone. Crveni vragovi propustili su priliku preskočiti Manchester City i Liverpool, te zasjesti, barem na kratko, na treće mjesto prvenstvene ljestvice. Swansea je pak ugrabio veliki bod u pokušaju da sačuva prvoligaški status, no i dalje zaostaje dva boda za Hullom koji drži posljednje, 17. mjesto koje garantira ostanak u ligi.

Gubitak dva boda nije jedina loša stvar s kojom se mora nositi Jose Mourinho, već nove ozljede igrača iz prve postave. Prvi se ozlijedio Luke Shaw, a nakon njega i Eric Bailly. Obojica igraju u obrani, što znači da je Mourinho ostao na svega dva zdrava obrambena igrača - Darmian i 19-godišnji Tuanzebe.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider