Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kiks uniteda

Katastrofa Bilićeva West Hama: Guardiolin "Isus" pokazao zašto je doveden

Odigrane su posljednje tri utakmice 23. kola engleske Premierlige, a u jednoj od njih je Manchester City rastavio West Ham Slavena Bilića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham Slavena Bilića pretrpio je težak domaći poraz u sklopu 23. kola engleske Premierlige. Manchester City Pepa Guardiole slavio je na Olimpijskom stadionu s uvjerljivih 4:0.

Sve je krenulo krivo po momčad bivšeg hrvatskog izbornika u 17. minuti kada je Aaron Cresswell na sredini terena predao loptu Kevinu De Bruyneu, koji se sjurio prema golu West Hama i nakon duplog pasa s Gabrielom Jesusom svladao vratara Randolpha.

Čekićari se još nisu oporavili od prvog šoka, a već je uslijedio novi. Davis Silva iskoristio je prizemno ubacivanje s lijeve strane i mirno pospremio loptu u gol za 2:0.

Siječanjska kupovina Guardiole Gabrijel Jesus krenuo je od prve minute u špici napada umjesto Kuna Aguera. Trebalo mu je 17 minuta da upiše prvu asistenciju u dresu Građana, a onda još 22 da zabije prvijenac. Nakon što su igrači West Hama predali još jednu loptu na sredini igrališta, Sterling mu je dodao završni pas, a Brazilac je loptu iz neposredne blizine pospremio u gol.

West Ham je u nastavku zaigrao za nijansu bolje, no City je ponovno zabio. West Hamova siječanjska kupovina Jose Fonte napravio je prekršaj u šesnaestercu nad Sterlingom, a udarac s bijele točke u pogodak je pretvorio Yaya Toure.

City se pobjedom bodovno izjednačio s Liverpoolom na četvrtom mjestu, te je stigao na bod od Arsenala i Tottenhama koji "dijele" drugo mjesto. Vodeći Chelsea ima velikih 10 bodova prednosti.

Drugi klub iz Manchestera, United, nije uspio pred svojim navijačima slomiti otpor slabašnog Hully Cityja. Štoviše, nakon svih silnih promašaja momčad Josea Mourinha gotovo je kažnjena pogotkom u 86. minuti. Vratnica je zaustavila udarac Lazara Markovića prema mreži.

Prethodno su se ispromašivali Paul Pogba, Zlatan Ibrahimović , Marcus Rashford i Juan Mata. United je osvojenim bodom ostao četiri iza gradskog rivala i Liverpoola, pet iza Tottenhama i Arsenala i čak 14 iza vodećeg Chelseaja.

U preostalom susretu igranom u srijedu Stoke City i Everton su igrali 1-1 (1-1). Domaće je u vodstvo doveo veteran Peter Coruch (7) svojim jubilarnim 100. golom u Premier ligi, a poravnao je Seamus Coleman (39).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider