Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Solanke dvostruki strijelac

Pobjede Arsenala i Manchester Uniteda, Newcastle se poskliznuo na jugu Engleske

Upisao je Bournemouth tek drugu pobjedu u sezoni, a junak pobjede bio je Dominic Solanke koji je postigao oba gola.

Bournemouth - Newcastle (Foto: Afp)

U posljednjem subotnjem ogledu 12. kola engleske Premier lige nogometaši Bournemoutha su svladali na domaćem terenu Newcastle 2:0.

Upisao je Bournemouth tek drugu pobjedu u sezoni, a junak pobjede bio je Dominic Solanke koji je postigao oba gola. Pogotke je Solanke dao tijekom drugog dijela, u 60. i 73. minuti, čime je svoju momčad podigao tek za jednu poziciju i Bournemouth je sada na 17. mjestu ljestvice. Newcastle je ostao sedmi.

Arsenal bolji od Burnleyja

Ranije su nogometaši Arsenala ostvarili domaću pobjedu u 12. kolu, na svom su Emirates stadionu svladali Burnley 3:1. Arsenal se tako na vrhu ljestvice bodovno izjednačio s Manchester Cityjem, no aktualni engleski prvak iz Manchester ima utakmicu manje. Arsenal je protiv Burnleyja, pretposljednje momčadi na ljestvici, poveo u nadoknadi prvog dijela, a strijelac je bio Trossard.

Gosti su izjednačili golom Brownhilla u 54. minuti, ali su potom gostujuću mrežu pogađali Saliba u 57. i Zinčenko u 74. minuti za konačno 3:1 slavlje. U završnici susreta Arsenal je ostao s igračem manje nakon isključenja Portugalca Fabia Vieire.

United jedva pobijedio Luton

Neuvjerljive igre Manchester Uniteda se nastavljaju, ali je unatoč tome ovaj put slavio. Na Old Traffordu su Crveni vragovi svladali novog prvoligaša Luton 1:0, a jedini je gol dao Šveđanin Lindelof u 59. minuti. Manchester United je trenutačno šesti na ljestvici.

Everton je u gostima pobijedio Crystal Palace 3:2. Domaćin se vraćao iz rezultatskog minusa dva puta, ali je ostao bez odgovora nakon što je Gueye u 86. zabio za slavlje Evertona. Prije toga su strijelci za domaćina bili Eze i Edouard, a za goste Mikolenko i Doucoure. Everton se popeo na 14. mjesto.

Ostatak utakmica ovog kola igra se u nedjelju, a parovi su Aston Villa - Fulham, Brighton - Sheffield United, Liverpool - Brentford, West Ham - Nottingham Forest i Chelsea - Manchester City.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider