Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako opasan suparnik

Tko to čeka Dinamo? Trener koji je igrao za Chelsea i iskusna družina koju muči koronavirus

Nogometaši Dinama saznali su suparnika u trećem pretkolu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rumunjski prvak CFR Cluj bit će protivnik zagrebačkog Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka, nakon što je u prvom pretkolu kao gost eliminirao maltešku Florianu.

Prvo, drugo, a i treće pretkolo zbog pandemije koronavirusa igra se na jednu utakmicu, bez gledatelja, a ždrijeb je htio da Modri budu gosti Rumunja.

Dvoboj će se igrati u utorak 25. kolovoza s početkom u 19:00 po našem vremenu, na stadionu dr. Constantin Radulescu u gradu Cluj-Napoca.

Odmah nakon ždrijeba znalo se da Dinamo čeka vraški težak posao u srcu Transilvanije jer se očekivalo da trostruki uzastopni prvak Rumunjske neće imati problema protiv malteških poluamatera. U konačnici su Rumunji dugo lomili otpor Maltežana, ali završilo je u skladu s prognozama, 0:2.

Superiskusna družina s tri titule u nizu

Tko je zapravo ta ekipa koja će dočekati Dinamo idući tjedan? Na prvi pogled radi se o jako iskusnoj momčadi.

Prosjek godina im je 27,3, a u svlačionici imaju čak 12 igrača koji imaju 30 ili više godina.

Cijeli kadar procijenjen im je na 23,7 milijuna eura, najveću tržišnu vrijednost prema Transfermarktu ima alžirski centarfor Billel Omrani, nekoć mladi reprezentativac Francuske koji zbog ozljede nije igrao protiv Maltežana, ali bit će u kadru za Dinamo.

Bivši igrač Rijeke ima koronavirus

Stoper Andrei Burca vrijedi 1,8 milijuna eura, a dvojac koji slijedi Omranija i Burcu ujedno su i ona dvojica igrača kojima je potvrđeno da imaju koronavirus: Damjan Đoković (1,7 milijuna eura) i Alexandru Paun (1,5).

Đoković, 30-godišnji veznjak koji je svojedobno (u ljeto 2017.) tri mjeseca proveo u Rijeci, i Paun (25-godišnje lijevo krilo) nalaze se u samoizolaciji i čekaju novo testiranje u nadi da će rezultat biti negativan kako bi onda mogli nastupiti protiv Modrih.

Rumunjska legenda na klupi po lošem pamti Hrvate

Takvom raspletu nada se i trener CFR Cluja, bivši rumunjski reprezentativac i dobro znano ime starijim pratiteljima nogometnih zbivanja: Dan Petrescu.

Dijete Steaue, za koju je debitirao mjesec dana nakon onog senzacionalnog osvajanja naslova prvaka Europe 1986., najpoznatiji je ipak kao član one legendarne generacije Chelseaja u drugoj polovici 90-ih godina (Gianfranco Zola, Tore Andre Flo, Roberto Di Matteo...) koja je svoj vrhunac doživjela 1998. osvajanjem Kupa pobjednika kupova.

Iste te godine s kao standardni član reprezentacije Rumunjske Petrescua je u osmini finala Svjetskog prvenstva zaustavila - Hrvatska.

Hrvati mu dakle nisu ostali u lijepom sjećanju, vidjet ćemo kako će biti ovog puta.

Spona Cluja s Hrvatskom i HNL-om

Dodajmo kako u svlačionici CFR Cluja postoji još nekoliko relacija s Hrvatskom i HNL-om. Jedan od vratara im je Grzegorz Sandomierski, Poljak koji je sezonu 2013./2014. proveo na posudbi baš u Dinamu. Tu je i povremeni bosanskohercegovački reprezentativac Mateo Sušić, koji je od 2010. do 2013. igrao za Istru 1961, a prije tri dana za odštetu od 250.000 eura za Cluj je potpisao Gabriel Debeljuh, 24-godišnji napadač rođen u Puli, koji je u prošloj sezoni postigao 13 golova za rumunjskog prvoligaša Hermannstadt i priskrbio si transfer u redove prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider