Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČILIĆ PROTIV KVALIFIKANTA

Poznat je ždrijeb Umaga, Hrvatska već sad ima jednog igrača u drugom kolu

U prvom kolu Umaga imat ćemo izravni hrvatski dvoboj, a svog protivnika saznao je i Marin Čilić.

Marin Čilić (Foto: Afp)

U nedjelju navečer u umaškom Stella Marisu završene su kvalifikacije za 33. izdanje Plava Laguna Croatia Opena, koje su za suparnika Marina Čilića iznjedrile 21-godišnjeg Talijana Flavija Cobollija (ATP - 148.) protiv kojega će u ponedjeljak zatvoriti program na središnjem terenu.

Među kvalifikantima se našao i 21-godišnji austrijski Hrvat Filip Mišolić, čiji je program u zadnjih tjedan dana bio vrlo bogat. Nakon što je cijelu godinu bezuspješno pokušavao proći kvalifikacije na ATP Touru, to mu je u posljednjih osam dana uspjelo dvaput, prvo u švedskom Bastadu, a u danas i u Umagu. I oba puta je pobijedio 31-godišnjeg bosansko-hercegovačkog predstavnika Damira Džumhura, ali na dva potpuno različita načina.

Uspio i hrvatski Austrijanac

"U Bastadu smo odigrali samo jedan poen, jer je Damir bio ozlijeđen. Danas sam vrlo zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je uspona i padova, ali bio sam bolji, konstantniji. Pokušao sam igrati što agresivnije, a to njemu nije pasalo i mislim da je to glavni razlog zašto sam pobijedio", rekao je Mišolić poslije meča u kojem je u drugom setu nadoknadio 'break' zaostatka.

No, da bi uopće stigao na svoj prvi kvalifikacijski meč u Umagu, Mišolić je bio u pravoj utrci s vremenom, jer je u Bastadu dogurao do četvrtfinala i još u petak igrao za mjesto u polufinalu. Ipak, zaustavio ga je Talijan Lorenzo Musetti, a onda je krenula Filipova avantura.

"Znao sam da u Umagu mečevi kasnije počinju i da mi to ide na ruku. Odmah poslije meča sam krenuo prema Kopenhagenu iz kojeg sam letio za Beč. Onda sam iz Beča išao do Zagreba pa za Umag. Bilo je dosta putovanja, ali sam se uspio odmoriti i izvuči jučer, a danas sam bio dobar."

To je i dokazao pobijedivši u subotu u dva seta bivšeg osvajača pobjedničkog trofeja u Umagu, Urugvajca Pabla Cuevasa, koji je u kvalifikacije ušao kao zamjena, da bi u nedjelju svladao Džumhura i u svom umaškom debiju došao do glavnog turnira.

" Lijep je osjećaj kvalificirati. U Bastadu sam nakon toga došao do četvrtfinala, a nadam se da ću doći do četvrtfinala i u Umagu, ako ne i dalje."

Ajduković i Prizmić jedan protiv drugog

Mišolić će u prvom kolu igrati protiv teniskog velikana, Stana Wawrinke.

A ždrijeb u prvom kolu spojio dva preostala hrvatska tenisača, odnosno Duje Ajduković i Dino Prizmić igrat će međusobno, nakon čega se sigurno da će jedan od ova dva mlada talenta zaigrao drugu kolo na ATP-ju, što je sjajna stvar za napredak i samopouzdanje.

Ispod teksta pogledajte ždrijeb

Plava Laguna Croatia Open - ždrijeb glavnog turnira

Jiri Lehečka (Češ/1) - slobodan

Dominik Thiem (Aut) - Facundo Bagnis (Arg)

MARIN ČILIĆ (HRV) - Flavio Cobolli (Ita)

Matteo Arnaldi (Ita/7) - Jasper de Jong (Niz)

Sebastian Ofner (Aut/3) - slobodan

Alexei Popyrin (Aus) - Benjamin Bonzi (Fra)

DUJE AJDUKOVIĆ (HRV) - DINO PRIŽMIĆ (HRV)

Zsombor Piros (Mađ) - Christopher O'Connell (Aus/5)

Stan Wawrinka (Švi/7) - Filip Mišolić (Aut)

Marc-Andrea Huesler (Švi) - Federico Coria (Arg)

Taro Daniel (Jap) - Martin Landaluce (Špa)

Roberto Carballes Baena (Špa/4) - slobodan

Albert Ramos-Vinolas (Špa/8) - Jaume Munar

Fabian Marozsan (Mađ) - Juan Manuel Cerundolo (Arg)

Marco Cecchinato (Ita) - Aleksander Ševčenko

Lorenzo Sonego (Ita/2) - slobodan

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider