Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PREDBORBA DILLIANU WHYTEU

Poznat je datum kad bi Alen Babić trebao napasti titulu svjetskog prvaka

Britanski i vodeći boksački medije navode 26. studenog kao datum nastupa Dilliana Whytea u londonskoj Wembley Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početkom mjeseca prenijeli smo informaciju kako bi se Alen Babić ove jeseni trebao boriti za naslov svjetskog boksačkog prvaka bridger kategorije. I nije to bila neka neprovjerena informacija, istu je osobno iznio Eddie Hearn, glavni čovjek europskog boksa.

Isto je Babić uskoro potvrdio, izjavivši kako će se boriti na priredbi koju će predvoditi njegov menadžer Dillian Whyte. Datuma tada nije bilo, tek informacije da će se to dogoditi već ove jeseni.

U Wembley po svjetski pojas?

Datum je sad poznat, budući da relevantni mediji pišu kako je gotovo sve dogovoreno za 26. studenog u Londonu, a priredbu bi trebala ugostiti Wembley Arena, velika dvorana nedaleko istoimenog grandioznog stadiona.

Prema svemu sudeći, Whyte bi povratak pobjedama trebao tražiti protiv Jermainea Franklina (21-0, 14 KO), neporaženog američkog boksača koji se svojevremeno povezivao s Filipom Hrgovićem.

Što se tiče Babića, neupitan je plan da on u sunaslovnoj borbi napada titulu prvaka, koja se nalazi kod Kolumbijca Oscara Rivasa. No, sad će to tek biti potrebno dogovoriti i to kroz nekoliko faza.

Slijedi ključan dio pregovora

Prva je naravno potvrda Whyteovog meča te time same priredbe. Nakon toga će trebati sve dogovoriti i potvrditi s boksačima. Kod Babića znamo da neće biti problema, on bi u ring vjerojatno bio spreman ući već ovog vikenda. Kod Rivasa ne znamo kakva je situacija, no sigurno je željan nastupa budući da ove godine u ring još nije ušao, a meč za koji se ljetos pripremao mu je nedugo pred datum održavanja otkazan.

Ako Hearn uspije sve dogovoriti s Rivasom u tako kratkom roku, budući da je pet tjedana vrlo malo razdoblje po pitanju dogovaranja i promocije mečeva, Babića čeka meč života. Meč za koji se on već nekoliko tjedana priprema, uvjeren da će isti doći.

Sad je samo pitanje priprema li se i Rivas. Ako on nije već neko vrijeme u punim pripremama, kao da će meč doći, pet i pol tjedana nažalost nije dovoljno. Zbog toga se Babić i svi oko njega moraju nadati da je Kolumbijac spreman za ovaj ispit, kao i to da je spreman doputovati u London.

London, koji inače ne pamti po najboljem. Tamo je naime doživio svoj jedini poraz u dosadašnjoj karijeri i to upravo od glavne zvijezde ove priredbe, Dilliana Whytea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider