Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ajax u teškoj situaciji

Poznat datum nastavka velikog nizozemskog derbija: Odluka izazvala negodovanje

Ajax i Feyenoord nastavit će svoj derbi koji je ovog vikenda prekinut u 55. minuti.

Baklje na Johan Cruyff areni (Foto: Afp)

Veliki derbi između Ajaxa i Feyenoorda dobit će svoj nastavak 27. rujna u 14 sati odredio je Nizozemski nogometni savez. Podsjetimo, utakmica je trebala biti odigrana prošlog vikenda, no prekinuta je od strane Ajaxovih navijača u 55. minuti pri vodstvu Feyenoorda 3:0.

Susret velikih rivala bio je prekinut već u prvom poluvremenu zbog dvije baklje koje su navijači Ajaxa bacili u peterac Feyenoordovog vratara.

Ivan Forjan Uživo ispred Maksimira: Čeka se važna Dinamova skupština, hoće li biti kvoruma? divider

Utakmica se nastavila nakon 15-minutne pauze koju je odredio glavni sudac susreta, potom su se odigrale još dvije minute regularnog dijela, da bi momčadi ponovno bile poslane u svlačionice jer je svirano poluvrijeme.

Navijači Ajaxa nisu posustajali u čvrstoj odluci da utakmicu u potpunosti prekinu pa su s neredima nastavili i u drugom poluvremenu. Sudac Serdar Gozubuyuk nije imao izbora te je nakon opetovanih incidenata prekinuo utakmicu.

Situacija je eskalirala

U Nizozemskoj nismo često viđali ovakve slučajeve, no očito je situacija oko Ajaxa toliko napeta, da navijači na ovaj način pokušavaju nešto promijeniti. Dio navijača čak je provalio kroz glavni ulaz u klub, dok su se stotine njih nalazile pred stadionom i demonstrirale.

Kaotičnu situaciju privremeno bi mogla smiriti smjena sportskog direktora Svena Mislintata, kojeg je klub odlučio maknuti zbog pogrešne sportske politike.

Dinamo - Hajduk Izašli podaci o trajanju utakmica: Pogledajte koliki je prosjek HNL-a divider

Situacija na terenu za Ajax izgledala je vrlo loše. U 37. minuti već su gubili 3:0 na domaćem terenu. U 9. minuti mrežu Kopljanika načeo je Gimenez, a isti igrač vodstvo je udvostručio u 18. minuti. Paixao je u 37. minuti zabio za 0:3 i tako u potpunosti razjario navijače Ajaxa.

Za klub iz Amsterdama u prvoj postavi su igrali Šutalo i Sosa, dok je Medić ostao na klupi. Luka Ivanušec nije bio u sastavu Feyenoorda zbog ozljede koju je zadobio u susretu Lige prvaka protiv Celtica.

Protiv odluke da se utakmice nastavi 27. rujna je Ajax, ali i Volendamom. Naime, te momčadi su istog dana trebale odigrati međusobnu zaostalu utakmicu. Ajax je u službenoj objavi o nastavku utakmice s Feyenoordom napisao javno kritizirao odluku saveza, a isto je učinio Volendam.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider