Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U klubu presretni

Povijesni rezultati Dinamovih juniora: "Čim pomisliš da si dobar, to je prvi korak do neuspjeha''

U Dinamu su presretni i zbog povijesnih rezultata juniorske momčadi koja je također dogurala daleko u Europi - do osmine finala Lige prvaka. U toj će fazi natjecanja igrati protiv Liverpoola, ali prije toga, već u utorak igraju četvrtfinale Premier Liga kupa. Tamo im je suparnik Tottenham.

Galerija Dinamovi juniori (GOL.hr) Dinamovi juniori (GOL.hr) Igor Jovićević (GOL.hr) Dinamovi juniori (GOL.hr)

Pred Igorom Jovićevićem i Dinamovim juniorima su važna tri tjedna. Najveći Modri talenti u utorak igraju četvrtfinale Premier League International Cupa. I to protiv Tottenhama. A sve to nakon što su izborili osminu finala Lige prvaka.

"Iz iskustva znamo da prošlost ne donosi ništa dobroga, ali na osnovi prošlosti možete graditi budućnost i te pozitivne emocije što smo doživjeli sigurno će nam dati određenu dozu samopouzdanja", izjavio je Igor Jovićević.

Trener Jovićević, i sam svojevremeno velika nada hrvatskog nogometa, u rukama ima talentiranu generaciju. Kojima mnogi prognoziraju uspješne karijere. Mladog Marka Gjiru uspoređuju s Ademijem.

"Pa je, evo, u posljednje vrijeme stvarno se srećem s tim prozivkama da sam novi Ademi, ali ja se trudim pokazati na terenu da je to stvarno tako, ali imam još puno do Arijana", rekao je skromni Gjira.

Golemi talent i potencijal već je u nekoliko važnih utakmica iskazao i vratar Dinko Horkaš. Bio je junak Dinama u raspucavanju penala protiv Lokomotiva iz Moskve. No, ističe, ni on ni momčad neće zbog toga poletjeti u nebesa.

"Čim pomisliš da si dobar, to je prvi korak do neuspjeha. Ovo su još dečki u razvoju. Nijedan od njih nije formiran i sigurno postoji puno prostora za napredak", poručio je Jovićević.

"Zato imamo trenera Jovićevića, koji nas uvijek prizemlji poslije takvih pobjeda i takvih rezultata, tako da s tim nema problema u našoj ekipi", rekao je Horkaš.

A hoće li problem biti momčad Tottenhama?

"Dobra ekipa sigurno, ima puno kvalitetnih igrača, ali nisu vanzemaljci, sa svima se da igrati i nadam se da ćemo ih pobijediti", mišljenja je Horkaš.

A 15-ak dana nakon Tottenhama, na Maksimir će stići juniorska momčad Liverpoola.

"Ja sam želio Manchester United, njih favoriziram. Želio sam njih baš tu na Hitrecu, ali evo dobili smo Liverpool i dat ću sve od sebe da ih pobijedimo'', izjavio je Gjira.

"Sve je to gušt, naravno. Velike ekipe: Tottenham, Liverpool, naravno da godi igrat protiv takvih momčadi. Veselimo se svakoj utakmici i težimo biti što bolji", izjavio je mladi vratar Dinama.

A svim njihovim uspjesima vesele se i Dinamovi navijači, jer se čini da i nakon odlične momčadi Nenada Bjelice, stiže serija talentiranih igrača visokog potencijala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider