Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JOŠ SU DOBRO PROŠLI

VIDEO Posljednji čavao u ovosezonski Ajax: Najveći rival ih brutalno uništio i nanio najveći poraz u povijesti

Nogometaši Feyenoorda demolirali su Ajax rezultatom 6:0, a gledajući na prikazano, gosti su trebali dobiti još koji gol.

Feyenoord - Ajax (Foto: Profimedia)

Najlošija sezona u novijoj povijesti Ajaxa danas je i službeno potvrđena, nakon što su Kopljanici doživjeli najteži poraz u povijesti, odnosno izjednačili su rezultat dvaju poraza iz 1949. i 1950. godine.

Na De Kuijpu u Rotterdamu, u povijesno najvećem nizozemskom derbiju, branitelj naslova Feyenoord slavio je rezultatom 6:0.

Najgora utakmica najgoreg Ajaxa u povijesti

Još bolnije od svega je činjenica da je gledajući na prikazano rezultat mogao biti još i veći.

Ajax se u Rotterdam došao što dulje uspješno braniti, a to im je unatoč žestokom pritisku domaćih uspijevalo sve do 34. minuta. Tada je krenula katastrofa Kopljanika.

Paixao je pogodio za 1:0, a samo minutu kasnije Minteh je povećao vodstvo Feyenoorda. Na odmor se otišlo s 3:0, nakon što je pred kraj sudačke nadoknade pogodio Hancko.

Trpanje se nastavilo u 56. minuti, kad je Minteh zabio svoj drugi gol, dok je Timber u 62. povećao na 5:0. Najveći poraz u povijesti Ajaxa potvrđen je u 66. minuti, pogotkom Paixaoa, koji je golijadu i započeo.

Još su i dobro prošli

Feyenoord je do kraja bio blizu sedmom pogotku, a jednom su mrežu i zatresli, no gol Jahanbaksha poništen je nakon VAR provjere.

Feyenoord je na susretu ukupno 31 puta uputio udarac prema golu Ajaxa, od čega 15 puta unutar okvira gola, dok su gosti ostali na tek jednom udarcu.

Domaći će ovu sezonu završiti na drugom mjestu, budući da sjajnom PSV-u nisu uspjeli parirati, dok je Ajax i dalje šesti, ali njihov rezime izgleda grozno. 12 pobjeda, devet neodlučenih susreta i osam poraza, uz gol razliku 61:55.

Josip Šutalo i Jakov Medić ovu su utakmicu odgledali s klupe, dok Borne Sose nije bilo u sastavu Ajaxa. Luka Ivanušec zaigrao je za Feyenoord od 84. minute.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider