Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šestorica veličanstvenih

Polufinale Lige prvaka: Tko ima najviše izgleda i kako stoje Hrvati?

Pred nama je polufinale Lige prvaka. U igri za najvrjedniji klupski trofej u nogometnom svijetu ostala su samo četiri odabrana. Tko ima najviše izgleda i kako stoje hrvatski nogometaši?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za ulazak u veliko finale Lige prvaka bore se: večeras Real - Atletico; i sutra Monaco - Juventus. Za početak: usporedimo tržišnu vrijednost ovih ekipa.

Najskuplji je branitelj naslova - Real Madrid - s igračima koji vrijede 765 milijuna eura. Nakon njih: prilično su izjednačeni Atletico i Juventus. Španjolci vrijede oko 500 milijuna, a Talijani oko 450 milijuna. Uvjerljivo najjeftijniju momčad ima Monaco: vrijednu oko 200 milijuna eura. Osim što su najjefitiniji,

Francuzi imaju i naj-mlađu ekipu u polufinalu. Ostale tri ekipe imaju slične prosjeke godina: Juventusovi igrači oko 28 godina, Atleticovi oko 27 i pol, a Realovi oko 27. A najveće iznenađenje sezone - Monaco - ima igrače s prosjekom od samo 25 godina...! A sad: što kažu kladionice?

Iako je uoči sezone među ovim klubovima uvjerljivi favorit bio Real Madrid, sad više nije tako. Kladionice kažu da Real i Juventus imaju podjednake izglede: po 35 posto za osvajanje naslova prvaka. Treći favorit prema njima je Atletico Madrid, s oko 20 posto. A autsajderom je još jednom proglašen Monaco: s oko 10 posto izgleda. Borbu za ulazak u finale večeras otvaraju Real i Atletico, evo kako su treneri najavili taj dvoboj.

"Glavna snaga njihove momčadi je u tome da nikad ne odustaju! Bez obzira na sve, oni se uvijek bore za ostvarenje svog cilja. I jako dobro znaju kakvim sve oružjima raspolažu. I znaju kako ih koristiti", kazao je Zinedine Zidane.

Diego Simeone ističe:
"Mislim da će utakmica izgledati ovako: oni će snažno napasti od početka. Očekujem da će u prvoj postavi biti: James, Isco i Asensio. I pokušat će nas odmah probiti na početku. A na nama je da ostanemo snažni. I da utakmicu odvedemo u smjeru koji odgovara nama."


Vjerojatno već znate da će novi prvak Europe sigurno postati i neki hrvatski nogometaš. A znate li koje zemlje se mogu pohvaliti s toliko igrača u polufinalu poput Hrvatske?

Nećemo brojiti Španjolce, Talijane i Francuze, jer su sami klubovi iz tih zemalja. Nego sam prebrojio strance! I u polufinalu: više igrača od Hrvatske imaju samo: Brazil i Portugal. Brazilaca je čak 11, Portugalaca sedmorica. A nakon njih, najbrojniji su: Hrvati i Argentinci, s po šest igrača! Daleko iza zaostaju Kolumbijci s trojicom, pa onda ostale zemlje s još manje igrača. Zaista - sjajno!

I evo naše šestorice veličanstvenih. Predvode ih Modrić i Subašić, koji su u svojim ekipama praktički nezamjenjivi. Od ukupno deset utakmica, odigrali su devet, odnosno osam, a izostajali su: samo kad su morali. Veliku ulogu imao je i Mandžukić u Juventusu. I on je odigrao osam utakmica, i skupio jedan pogodak i jednu asistenciju.

Nakon njega: tu je Mateo Kovačić, sa šest utakmica za Real, i jednim pogotkom. I za kraj dvojica - nažalost - ozlijeđenih: Vrsaljko je za Atletico odigrao: pet utakmica, uz jednu asistenciju; a Pjaca za Juventus: četiri utakmice, uz jedan pogodak. A sad je pred nama: konačni rasplet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider