Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spursi marširaju

Pochettino pokazao Mourinhu kako zaustaviti Guardiolu

Manchester City rušio je sve pred sobom, do prošlog tjedna…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva su se kluba posebno istaknula u prvom dijelu sezone. Manchester City u Engleskoj i Bayern u Njemačkoj rušili su sve pred sobom. No dogodio se 'prošli tjedan' i čak dva posrtaja oba kluba. Bayern u Ligi prvaka nije imao lak posao u Madridu gdje ga je pobijedio Atletico (1:0), dok je City kiksao kod Celtica vrativši se na nakon dva gola zaostatka (2:2).

U prvenstvu su zamijenili uloge. Bayern je kiksao kod Kolna (1:1), a Građanima nije bilo nimalo lako kod Tottenhama u derbiju kola. Furiozni Spursi slavili su s 2:0 i tako nanijeli prvi poraz Cityju u prvenstvu i cijeloj sezoni. Dogodilo se to nakon 10 uzastopnih pobjeda i remija u Glasgowu.

Pep Guardiola je nakon utakmice rekao kako vjeruje u naslov, ali i kako je ova utakmica svima pokazala da njegova momčad nije savršena. S druge strane, Mauricio Pochettino je opet najavio pohod na sam vrh, baš kao što je to bilo prošle sezone, za razliku od aktualnog prvaka Leicestera koji se zagubio na sredini tablice.

Uigrana obrana i luđački presing

Najbolji napad lige (uz Liverpool) poražen je od najbolje obrane lige. Samo tri pogotka primila je momčad iz sjevernog Londona u prvih sedam kola. Igraju onako kako bi to htio svaki trener okrenut više zaustavljanju suparničkih navala. Pochettino je pokazao Joseu Mourinhu kako treba igrati protiv Pepa Guardiole iako ovaj slobodno može prstom uprijeti u svog tragičara Kolarova koji je direktni krivac za golove Celtica i Tottenhama.

Spursi nisu čekali napadački orijentiran City duboko na svom dijelu terena. Nisu čekali priliku za kontru nego su ih napadali na svim dijelovima terena. To je bila Mourinhova greška u gradskom derbiju iako nismo sigurni ni kako on na raspolaganju ima momčad koja može odigrati takav presing kakav igraju Spursi. Posebno se to vidjelo u prvom dijelu kada Guardiolini stoperi nisu imali mira u iznošenju lopte.

Iznenađenje s napadu

Čovjek koji je simbol sjajnih igara zadnji nekoliko kola zove se Heung-Min Son, fenomenalni Korejac je u životnoj formi. Zabio je četiri gola u Premierligi u isto toliko nastupa, a Pochettino ga je čak protiv Cityja stavio u samu špicu umjesto ozlijeđenog Kanea. Presingom je izluđivao protivničke igrače i sjajno podvalio loptu Alliju za drugi gol.

Tottenham je sad došao na svega bod zaostatka za Cityjem i jasno dao do znanja kako i ovaj put misle ozbiljno. Pochettino se malo ili nikako spominjao u najavi sezone kao okršaju trenerskih veličina, što je bila pogreška. Njegov je Tottenham uigraniji od oba Manchestera, čvršći od Arsenala i Liverpoola koji imaju bod manje, ali primaju puno više pogodaka (sedam Arsenal, čak deset Liverpool). Bit će ovo još jedna izjednačena sezona na Otoku.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider