Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Upoznao je Madrid

Zvijezda Bundeslige objasnila kako propadaju talenti u Realu: Klinci nose torbice od 500 eura

Austrijski reprezentativac Philipp Lienhart progovorio je o svojem iskustvu u Real Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stoper Freiburga Philipp Lienhart četiri je godine proveo u Real Madridu, odnosno u njegovoj juniorskoj pa drugoj momčadi Castilli, a odigrao je i jednu utakmicu u seniorskom sastavu Kraljevskoga kluba. U Real je stigao 2014. iz bečkog Rapida i važio je kao veliki talent. Uglavnom, dobro je upoznao slavni španjolski klub.

U intervjuu koji je objavio Transfermarkt ispričao je neka svoja iskustva iz Madrida, a razgovor su prenijeli i brojni španjolski mediji.

Posebice ih je zaintrigirala jedna rečenica.

"Iznenadio sam se kad sam vidio igrače U-17 momčadi Reala kako hodaju uokolo s neseserima od 500 eura. Mislim da nije dobro kada mladi igrači zarađuju toliko novca jer lako mogu skrenuti pažnju s onog što je doista važno u njihovoj karijeri. Na taj način mnogi talenti propadnu", kazao je 25-godišnji Austrijanac, koji očito nije dopustio da mu glava odluta u madridskom luksuzu.

gol expired Solskjaer napustio brod koji tone: Svlačionicu zgrozio njegov potez poslije poraza od Cityja divider

Iz Reala je prešao u Freiburg i dosad je upisao više od 80 nastupa za taj njemački klub. Freiburg je hit-momčad Bundeslige, a Lienhart igra vrlo dobro i pokazuje da je jedan od boljih braniča elitne njemačke lige.

Upisao je 11 nastupa ove sezone i postigao je dva ligaška gola. Na Transfermarktu je procijenjen na 14 milijuna eura, a Freiburg bi mogao dobiti i znatno više kada bi odlučio prodati ga.

Austrijanac je u Madridu bio pod trenerskom palicom nekolicine trenera, a među ostalim, i Zinedinea Zidanea. Na pitanje da usporedi slavnog Francuza i sadašnjeg trenera Christiana Streichta, kratko je odgovorio:

"Teško je to uspoređivati, nisam baš za to. Svaki trener je drukčiji. Ako bih morao nešto reći, Streicht je emotivniji, a Zidane smireniji. Zajedničko im je da obojica poboljšavaju svoje igrače."

gol expired Budućem Vatrenom nisu vjerovali da je radio na baušteli, objavio je dokaz divider

Također je povukao paralelu između Reala i Freiburga.

"Freiburg je više obiteljski klub i to ga čini posebnim. U Realu je sve drukčije", objasnio je.

A što se tiče mogućnosti da se jednog dana vrati u Real, skromno je prokomentirao:

"To je jako velik korak. Morao bih više napredovati da bi to bilo moguće. Bilo bi lijepo vratiti se. Bilo je sjajno iskustvo provesti nekoliko godina u Realu i ne bih odbio novi poziv."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider