Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Petković nije malo dijete, a ni malouman: Očito se ne misli mijenjati, treneri pričaju u prazno

Već godinama traje rasprava kako bi Bruno Petković trebao igrati, razni treneri slali su mu savjete i poruke, no ih očito ne doživljava previše…

Marko Livaja, Bruno Petković, Zlatko Dalić i Mario Pašalić (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

„Svakom su napadaču golovi bitni, pa i meni, iako nisam tip koji inzistira na osobno statistici“, kazao je Bruno Petković nakon što je postigao dva pogotka protiv Latvije i očito jako raspalio izbornika Zlatka Dalića, koji mu je odmah uzvratio:

Maja Zorica Tragično preminula mlada hrvatska rukometašica: Savez se oprostio dirljivom porukom divider

„Lijepo je kada nekome asistiraš, ali ti si prvi napadač. Od tebe se očekuju golovi. Rekao sam mu na sastanku da se ne vraća na sredinu terena i ne gubi snagu. Mora biti još agresivniji i konkretniji, imati kontinuitet u realizaciji.“

Petković nije mao dijete da mu se mora tisuću putu ponoviti

Petković nije malo dijete pa da mu se moraju ponavljati iste stvari po tisuću puta. Nije ni malouman da ne može shvatiti što mu se govori, i to već godinama. Štoviše, Petković je izrazito inteligentan i zacijelo sve jako dobro shvaća, no ima svoje mišljenje i stav od kojeg očlito ne odstupa.

U Dinamu se mijenjaju treneri kao na pokretnoj traci, ali Petković i dalje igra po svom, onako kako on misli da je najbolje. Tko god mu bio trener, on je uvijek isti i očito se ne misli mijenjati. Nakupio je već 28 godina, ozbiljan je čovjek i tako ga treba i tretirati.

Stoga mi se čini posve izlišnim da mu i izbornik po tko zna koji put ponavlja istu priču. Petković je zapravo iznimno dosljedan, između redova stalno šalje jednu te istu poruku koja se može parafrazirati:

„Ja se ne mislim mijenjati, a vi kako hoćete.“

Uzmi ili ostavi

Već je vrijeme da ga svi treneri, pa i izbornik Dalić, prihvate takvog kakav jest ili da ga ne stavljaju u momčad ako im ne odgovara. Papagajskim ponavljanjem samo gube kredibilitet jer je očito da Petković njihove savjete i prodike ne šljivi ni pet posto.

Hrvatska je rutinski svladala nedoraslu Latviju, po svemu ispodprosječnu europsku reprezentaciju. Nema se tu što puno reći, razlika u kvaliteti je tolika da tu nikakvog iznenađenja nije moglo biti. Bio je to malo ozbiljniji trening za Vatrene. Veseli što su ga odradili profesionalno, svih 90 minuta prilično ozbiljno.

Zahtjevniji zadatak bit će u Erevanu. To se može pretpostaviti jer Armenija je ipak jača reprezentacija od Latvije, pokazala je to i u Turskoj gdje je izvukla remi, a igra i na svom terenu. Atmosfera će sigurno biti vruća, Armenci su prilično vatreni.

Hrvatska veliki favorit i u Erevanu

Dobro stoje na ljestvici i imaju pokriće nadati se da mogu zauzeti jedno od prva dva mjesta koja vode izravno na Euro.

Ipak, Hrvatska je po svemu veliki favorit, daleko je najkvalitetnija reprezentacija u skupini i doista bi bilo svjetsko čudo da se ne plasira na Euro. Za Vatrene je najvažnije da ne izgube, ali naravno da trebaju loviti pobjedu.

Ne bi bilo dobro da si opet naprave probleme. Valjda su izvukli pouke iz prijašnjih kvalifikacija. Jasno da bi bilo dobro da se što prije osigura viza za Njemačku, a za to je potrebno pobjeđivati u nizovima. Kladionice pobjedu Vatrenih u Erevanu plaćaju s 1,35, a na Armeniju je čak 8. Time je sve rečeno.

VIDEO Pogledajte kako je Hrvatska isprašila Latviju: Dva gola i asistencija Petkovića

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider