Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna vijest

Perišić za Hajduk kao Prosinečki za Dinamo i cijeli HNL: Veliki motiv i za Modre!

Čini se kako je Ivan Perišić vrlo blizu prelaska u Hajduk. Njegov dolazak sigurno će podignuti zanimanje za cijeli HNL, a bit će i poticaj za Dinamo…

Ivan Perišić i Robert Prosinečki (Foto: Cropix/AFP)

Nismo ni sumnjali. HNL je pred vratima, a evo i snijega. Još kako viđena priča. Snijeg valjda neće uzrokovati veće probleme na hrvatskim pašnjacima.

Nicolas Tournat Francuz optužio hrvatske navijače: ''Bilo je rasističkih povika, to nas je razljutilo i dalo dodatnu snagu'' divider

Hoće li biti odgoda, to ćemo tek vidjeti. Tereni jesu obnovljeni, ali treba ih održavati, a neki su već dobrano načeti. Čak ni Rujevica više ne izgleda briljantno. Vidjeli smo na što je sličio teren na pripremnoj utakmici Rijeke s Bravom.

Vijest mjeseca

Kako god, vijest tjedna, pa i mjeseca, jest ta da je Ivan Perišić na vratima Poljuda. Poznati talijanski insajder Fabrizio Romano nije Sveto pismo, zna i on zabrazditi, nerijetko i maznuti vijesti drugima i praviti se kao da je on izvor, ali čini se da je u slučaju Perišića dosta dobro informiran.

U svakom slučaju, bilo bi doista sjajno i za Hajduk i za cijeli HNL da se taj posao realizirao. Jasno da bi taj transfer dodatno podigao Splićane, euforija je već ionako prisutna na Poljudu, a kada bi i Perišić došao, to bi bilo ludilo. Perišićev dolazak podigao bi cijenu i cijelom HNL-u.

Perišić je svjetsko ime i svjetska klasa, bez obzira na to što se oporavlja od teške ozljede i ne može se sa sigurnošću znati kako će izgledati kada se vrati.

Köster postiže posljednji pogodak Gledamo li domaćinsko suđenje? Europa luduje na posljednji napad njemačke reprezentacije! divider

Od povratka Roberta Prosinečkog u Dinamo nije bilo takvog transfera u HNL-u. Sjećamo se kako je Veliki Žuti djelovao na navijače Modrih. Vratio je nogomet u Zagreb i cijeli HNL. Zbog njega se kupovala ulaznica više. Dinamo je izgledao bitno drukčije, konačno je preskočio bolnu dugogodišnju barijeru ispadanja u prvim kolima europskih kupova, a naposljetku se plasirao i u Ligu prvaka.

Perišić za Hajduk kao Prosinečki za Dinamo

Hoće li Perišić na taj način djelovati na Hajduk, ne može se sa sigurnošću reći, ali može se pretpostaviti da će to ipak biti druga priča.

Usporedbe su nezahvalne, ali realno je konstatirati da Hajduk nema takvu momčad kakvu je imao Dinamo u to vrijeme, ali ni današnji Dinamo nije što je do prije koju godinu bio, a ni sustav europskih natjecanja nije isti kao prije 25-30 godina. Sada je bitno lakše plasirati se u Ligi prvaka.

Ako Perišić dođe, Hajduk će preuzeti ulogu glavnog favorita za osvajanje naslova prvaka, možda čak izrazitog. Već ima bodovnu prednost, bolji je u međusobnim ogledima s Dinamom, a ima i džoker zovi jer ima još jednu domaću utakmicu s Modrima.

Kada će se točno Perišić vratiti na teren i kako će izgledati, to se ne može precizno reći, ali posljednjih tjedana stizale su vijesti da se odlično oporavlja. Znamo da je u fizičkom smislu oduvijek bio prava zvijer, pa to i ne čudi. Stoga se može pretpostaviti da će izgledati dobro i brzo uhvatiti formu. Za HNL je on predobar i sa 70 posto nekadašnje spremnosti i kvalitete.

Perija motiv za sve

Nema sumnje da će Perišić podignuti zanimanje za HNL, da će motivirati Hajdukove navijače da u još većem broju prate svoju momčad, ali isto tako i navijače suparničkih klubova, posebice Dinama.

Poznato je da Dinamovi navijači trebaju podražaj da bi se homogenizirali i počeli aktivnije pratiti domaću ligu. Naravno da je dugogodišnje rutinsko osvajanje naslova prvaka kod Dinamovih navijača prouzročilo pad zanimanja za domaće utakmice. I ne samo kod Dinamovih. Manjak neizvjesnosti stvara dosadu, a od toga nema ništa gore za bilo koju ligu.

Poticaj za Dinamovu Upravu

Perišić će biti svojevrsni poticaj i za Dinamove navijače i za Dinamove igrače, a možda i Upravu Modrih da odgovori nekim zvjezdanim transferom!? Najveći rivali obično se tako međusobno guraju i dodatno naprežu. Nema ništa bolje za podizanje kvalitete od prave konkurencije.

Hoće li Perišić biti za Hajduk to što je Prosinečki bio za Dinamo krajem 90-ih, to ćemo tek vidjeti, ali može se konstatirati da Hajduk kao klub i momčad raste u odnosu na protekle godine. Opet miriše na ono što je bio nekoć. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ovog proljeća dokinuti Dinamovu dominaciju i možda započeti svoj niz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider