Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pariško nadigravanje

Perez čeka Mbappeov poziv: Real pripremio 200 milijuna eura i šleper dresova

Mbappe je danas stigao na liječničke pretrage u Pariz, a sutra će morati na trening PSG-a, na kojem bi se trebao pojaviti i predsjednik Nasser Al-Khelaifi...

Nasser Al Khelaifi i Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Nakon što je gotovo mjesec dana uživao u godišnjem odmoru, Kylian Mbappe vraća se u pogon. Danas je obavio testove, a sutra će se priključiti treninzima PSG-a. Pretpostavlja se da će se poslije sastati s predsjednikom pariškog kluba Nasserom Al-Khelaifijem kako bi razmotrili njegov status.

Dušan Vlahović Srpska zvijezda dobila jezivu prijetnju: Veliki transfer na pomolu, u Parizu osvanula strašna poruka divider

Dana 12. lipnja formalnim pismom objavio je svoju namjeru da neće produljiti ugovor za još jednu godinu, dakle do 2025. Mbappe je ostao čvrst u stavu da ulazi u posljednju godinu ugovora, što znači da ne misli odustati od bonusa za vjernost koji iznosi ukupno 80 milijuna eura, a prvi obrok od 40 milijuna trebalo bi mu sjesti na račun već 31. srpnja.

Ultimatum istekao

Al-Khelaifi bio je decidiran na predstavljanju novog trenera Luisa Enrique. Katarac je progovorio prvi put nakon Mbappeovog pisma i nije oklijevao poslati mu poruku: „Ako ne pristane produljiti ugovor, bit će prodan.“

Nešto kasnije u intervjuu za Le Parisien poručio: "Mbappe se mora odlučiti za najviše deset dana."

Novak Đoković VIDEO Najveći promašaj Đokovićeve karijere: Pogledajte poen kojim je ostao bez Wimbledona divider

Dana 16. srpnja taj ultimatum je istekao. Očekuje se da će sljedeći dani biti vrlo napeti u Parizu. Očito je da se kalkulira sa svih strana, igraju se igre i igrice, sapunica ulazi u završnu fazu.

U Madridu pozorno prate situaciju. Pojedini španjolski mediji pišu da je Florentino Perez pripremio 200 milijuna eura i da napeto čeka Mbappeov poziv. U niskom startu je i Adidas. Njemačka tvrtka, pak, čeka Perezov poziv da krene u tiskanje dresova s Mbappeovim imenom i brojem 9. Navodno su u prvoj rudni pripremili 200 tisuća primjeraka.

Dvije opcije

Postoje dvije kombinacije: Ili će Mbappe ostati u Parizu do 2024. kako bi pokupio cjelokupan bonus za vjernost od 80 milijuna eura, a uz to i dobio slobodne papire, što znači da neće biti odštete te će moći tražiti golemi bonus samo za potpis sa sljedećim klubom, ili će pričekati 31. srpnja da pokupi prvi dio bonusa od 40 milijuna, a onda će zatražiti transfer u Real, koji mu je također spreman isplatiti golemi bonus samo za potpis, te 200 milijuna eura odštete PSG-u.

Možda će situacija biti nešto jasnija nakon što Mbappe i Al Khelaifi sutra obave najavljeni razgovor. Kompromis se čini kao logična opcija, a to je isplata jednog dijela bonusa i onda prodaja. Teško da će to baš sutra biti riješeno, ali mogli bi približiti stavove.   

Ako ne dođe do neke iznenadne promjene, Mbappe mora biti prisutan u ekspediciji PSG-a koja će iduće subote otputovati u Japan na predsezonsku azijsku turneju.

Francuski RMC Sport pita se što će se dogoditi ako ne dođe do sporazuma, odnosno ako Mbappe ne produlji ugovor, a istraje u namjeri da ostane još jednu godinu u PSG-u.

Perez pripremio 200 milijuna eura

Bi li pariški klub u tom slučaj bio voljan poslati svoju superzvijezdu na klupu kako bi izvršio još veći pritisak na igrača? Teško pitanje. Sve je moguće jer ni Katarci nisu sisali vesla. Ne baca im se novac u vjetar. Ni njima nije svejedno hoće li zaraditi golemi iznos na prodaji Mbappea ili će otići besplatno.

Katarci će ovaj tjedan morati pooštriti ton jer je tržište transfera blokirano u iščekivanju rješenja Mbappeova slučaja. Šefovi PSG-a žele konačan Mbappeov odgovor kako bi znali što im je dalje raditi.

Naravno da PSG ne prepušta ništa slučaju i da traži zamjenu za Mbappea. Navodno je meta Parižana napadač Juventusa i srpske reprezentacije Dušan Vlahović.

Posve je jasno da bi Parižanima jako dobro došla injekcija od 200 milijuna eura koje bi uprihodili na prodaji Mbappea. Uvjeti financijskog fair-playja bili bi zadovoljeni, pa bi Parižani dobili popriličan manevarski prostor za nova ulaganja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider