Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iskreno priznanje

Guardiola se sudario sa stvarnošću, ali zbog nje je i preživio

Manchester City u posljednjem se tjednu Premierlige bori za Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras Manchester City i Arsenal večeras igraju prve od dvije posljednje utakmice u prvenstvu. Za ova dva kluba sezona nije završena jer s Liverpoolom se bore za ulazak u Ligu prvaka. Momčad Jurgena Kloppa za vikend pobjedom protiv Middlesbrougha može osigurati plasman među najbolje četiri momčadi.

U najgoroj je poziciji Arsenal jer ima tri boda manje od Cityja i četiri manje od Liverpoola. Arsene Wenger u napadu nemoći optužuje pola lige za nezalaganje u posljednjim utakmicama, napao je i West Ham Slavena Bilića zbog poraza od Liverpoola, ali nitko mu nije kriv što je njegova momčad glavni favorit za – Europsku ligu.

Dok se Wenger priprema prihvatiti činjenicu da možda neće igrati Ligu prvaka po prvi puta u ovom stoljeću, Pep Guardiola je imao vremena prihvatiti za njega nevjerojatnu stvar –ove godine neće osvojiti niti jedan jedini trofej.

U prvenstvo su krenuli sjajno, ali početna euforija brzo je splasnula, a nakon što je Liverpool kratko zasjao na tron, stroj Antonija Contea je pomeo konkurenciju na Otoku. Chelsea je napravio ono čemu su se možda nadali navijači Cityja, da novi trener u svojoj prvoj sezoni u cilj uđe prvi.

Ali Premierliga nije ni Primera ni Bundesliga niti je City Barcelona ili Bayern. Priznao je to i sam Guardiola, ali zbog činjenice što će i dalje sjediti na klupi kluba iz Manchestera.

''Da sam u velikom klubu dobio bih otkaz, bio bi bivši'', rekao je Katalonac, jedan od najtrofejnijih trenera današnjice.

''Da je u pitanju Barcelona ili Bayern, ako ne osvojiš ništa, ti si bivši. Ovdje imam drugu šansu i pokušat ću je bolje iskoristiti sljedeće sezone.''

Guardiola je u pravu i njegove mu riječi neće zamjeriti navijači. City još uvijek nije klub na toj razini i bolje da nije. Zamislite da oni igraju finale Lige prvaka i imaju meč loptu u bitci za naslov prvaka, kao primjerice Real Madrid. U slučaju da prokocka obje situacije, Zinedine Zidane će vrlo vjerojatno dobiti otkaz, ali Guardiola bi dobio drugu šansu jer City nije Real.

Čelnici engleskog kluba Guardiolu su doveli da izgradi novu momčad. City je trenutno gradilište, ali već se od sljedeće sezone očekuju konkretnije stvari. Borba za Ligu prvaka u posljednja dva kola godinu dana kasnije vjerojatno neće biti situacija za ''novu šansu''.
 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider