Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije mu bio po volji

Payet otkrio Tudorove metode rada: ''Ostao sam šokiran, potpuna suprotnost od Sampaolija''

Bivši francuski reprezentativac Dimitri Payet otkrio je detalje o suradnji s Igorom Tudorom u Marseilleu.

Igor Tudor i Dimitri Payet (Foto: Afp)

Igor Tudor napustio je klupu Marseillea nakon osvojenog trećeg mjesta u Ligue 1 i ispadanja u grupnoj fazi Lige prvaka.

Na trenutke Marseille je djelovao fantastično, ali na kraju sezone Tudorova momčad je upisala nekoliko neugodnih poraza te pala na treće mjesto koje vodi tek u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ekstravagantni Tudor prošao je puno uspona i padova u Marseilleu u samo godinu dana, a neki su mu zamjerali nešto tvrđe postupanje prema svojim igračima. Nakon sezone došao je red na Dimitrija Payeta, zvijezdu kluba koji je gotovo pa ispao iz rotacije u protekloj sezoni.

Stipe Biuk Loše vijesti iz SAD-a: Los Angeles ne pušta Biuka na Euro divider

Payet je upisao samo 961 minutu u svim natjecanjima, odnosno istrčao je na travnjak 27 puta od kojih je tek 11 od prve minute.

36-godišnji Payet bio je neizostavan kotačić Marseillea pod palicom Jorgea Sampaolija, ali Tudoru nisu odgovarali njegov pristup na treningu i izvedbe na terenu. Bivši francuski reprezentativac otvorio je dušu te pojasnio Tudorove metode rada.

Od prvog dana nije mu sjeo

''Nisam ljubitelj njegovih metoda rada od samog početka, krajem srpnja prošle godine otkrili smo zaista kako je brutalan i žestok u svojem radu. Kako je on sam rekao, preferira autoritativni pristup. Svi smo bili šokirani, potpuno suprotno je bilo sa Sampaolijem. Naravno, svaki trener ima svoju filozofiju igre, ali Tudor je zanemario ljudsku stranu priče. Uvijek je bio glasan, a ja sam emotivan, ne treba meni pristupati kao stariji brat ili otac'', kazao je.

Dino Prižmić Veliki hrvatski talent osvojio Roland Garros: Deklasirao suparnika u finalu divider

 

Dodao je Payet da je Tudor ipak s vremenom malo omekšao, ali da je po dolasku bio itekako žestok.

''On je u početku bio jako težak, pretjerano težak, gotovo da je htio označiti svoj teritorij po dolasku, da postavi stvari na svoje mjesto. A onda je s vremenom bilo malo bolje. Nije cool, ne, ali bolje, malo je bio fleksibilniji'', rekao je Payet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider