Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
40 milijuna eura

Barcelona dovela odgovor za Realov monstruozni vezni red!

Paulinho je dvije godine proveo u Tottenhamu, ali se nije najbolje snašao, te je preselio u kinesku ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što je bilo najavljeno prije svega dva dana, Barcelona je svoje redove pojačala brazilskim veznjakom Paulinhom. Igrač sredine terena dolazi za 40 milijuna eura iz kineskog kluba Guangzhou Evergrandea, u koji je otišao nakon neuspješne avanture u Tottenhamu.

Paulinho (29) je jedan od najboljih igrača kineske momčadi, koja je na pragu da po sedmi put zaredom osvoji naslov prvaka Kine.

Paulinho je bio meta Barcelone još od prvog dana prijelaznog roka, ali su sve ponude od oko 20-ak milijuna eura do sada bile odbijene. Spomenutih 40 milijuna eura je visina odštetne klauzule koju je imao brazilski reprezentativac.

Paulinho je bio član Guangzhoua od 2015. godine, a do danas je upisao 63 nastupa i 17 pogodaka. Za reprezentaciju Brazila debitirao je 2011. godine, te je u 41 nastupu postigao devet pogodaka.

Objava o dovođenju pojačanja za novu sezonu dolazi svega 12 sati nakon što je Barcelona doživjela težak poraz od Real Madrida u prvoj utakmici španjolskog Superkupa. Podsjetimo, Real je u nedjelju navečer slavio s 3:1 na Nou Campu i stigao na prag osvajanja novog trofeja.

Veliku razliku na utakmici napravila je Realova vezna linija, koja je fizički nadigrala Barceloninu. Paulinho bi trebao biti igrač koji će to spriječiti, odnosno igrač koji će donijeti ravnoteže u taj omjer snaga u sredini.

Predstavljanje Paulinha, koji igra na poziciji centralnog veznjaka, zakazano je za četvrtak na stadionu Nou Camp.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider