Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nadmašio i Viniciusa Jr.-a

Dobro da ga Real nije vidio: Kupuje li Barca ''krivog'' Paulinha?

U brazilskom nogometu rastu dva velika talenta, a jedan je već igrač Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid nije htio doživjeti novi slučaj Neymar, pa je odlučio odmah kupiti novo brazilskog čudo od djeteta. Kupio je Florentino Perez prije koji mjesec 16-godišnjeg Viniciusa Juniora za nevjerojatnih 45 milijuna eura te ga ostavio da se razvija u Flamengu do ljeta 2019. godine.

U srpnju te godine Vinicius će napuniti 19 godina, baš kao i njegov suigrač iz brazilske U-17 reprezentacije. On se pak zove Paulo Henrique Sampaio Filho, skraćeno - Paulinho!

Tko je sad taj? On je prvi nogometaš u povijesti brazilske lige koji je zabio gol, a rođen je 2000. godine. Dogodilo se to prošle nedjelje kada je njegov Vasco da Gama s 2:1 slavio na gostovanju kod Atletico Mineira. Oba pogotka, od kojih je drugi prelijep, postigao je Paulinho u svom tek trećem nastupu u prvoj ligi.

Vinicius stariji samo tri dana

I Paulinho i njegov poznatiji kolega Vinicius Junior rođeni su u srpnju 2000. godine. Vinicius je stariji samo tri dana. On je lijevo krilo, a Paulinho desno. Vinicius je dosad odigrao 11 utakmica u brazilskoj Seriji A, ali nije uspio postići niti jedan gol.

Zato su se neki u Brazilu počeli šaliti s kupovinom Reala. ''Dobro da ovog nije vidio Real, mogao bi vratiti Viniciusa'', napisao je netko na Twitteru.

U isto vrijeme, Barcelona navodno u svoje redove dovodi poznatijeg Paulinha koji trenutno igra u Kini. Ovaj veznjak nije se proslavio u engleskom nogometu igrajući za Tottenham, ali je stalni član reprezentacije Brazila što je cijelo vrijeme bio dokaz kako se radi o vrlo kvalitetnom nogometašu.

Ipak, možda bi na Camp Nouu trebali obratiti pažnju na još uvijek 16-godišnjaka koji stasa u Rio de Janeiru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider