Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

PAOK pokazao da su Dinamo i Hajduk podjednako loši: Treneri su skupi, a najskuplje je ne biti prvak

Momčadi Sergeja Jakirovića opet se ponovila ista priča…

Dinamo je potopljen u Solunu s 5:1 (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Drugi put ove sezone gledali smo sličan scenarij. Modrima nije bila dovoljna havarija u Pragu da nauče lekciju. Sada su još gore prošli u Solunu.

Potopljeni su s pet lakih komada i priredili novo gorko razočarenje svojim navijačima. Opet jako loš ulazak u utakmicu, opet premalo hrabrosti u svim fazama igre, opet u obrani potpuna smušenost.

PAOK slavi pogodak protiv Dinama Slavni trener stigao u PAOK-ovu svlačionicu nakon rušenja Dinama: Obožavao je poznatog Hrvata divider

Malo je reći da su Modri odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme. PAOK je lako mogao zabiti više od tri gola. Modri su još i dobro prošli.

Katastrofalno prvo poluvrijeme

I onda na početku drugog dašak sreće, jedna loša reakcija PAOK-ove obrane, Hoxha je sjajno opalio i zabio. Sve se u trenu promijenilo. Grcima je ušla voda u uši, a Hrvati su dobili krila.

Špikić je imao mrtvu šansu za 3:2, no opet je pokazao da jako teško postiže pogotke. Realizacija mu je najveći problem, što i nije čudno jer u nogometu je najteže zabiti pogodak, a on nema tu kvalitetu. Treba reći da je Kotarski održao Grke iznad vode, obranio je i Sučičev udarac, a onda je opet sve otišlo na stranu Solunjana.

Sergej Jakirović VIDEO Jakirović razočaran svojim igračima: "Prvi put sam to primijetio otkako sam trener Dinama" divider

Kad se sve zbroji, PAOK je zasluženo otišao dalje. Grci su odigrali u Zagrebu puno bolje nego Dinamo u Solunu. To je činjenica. To što Dinamo nije uspio zgrabiti ruku spasa koju su mu Grci pružili početkom drugog dijela nešto govori.

Jakirović kaže da je neugodno iznenađen što njegovi igrači nisu primali i zadržavali loptu. Zapravo su bježali od odgovornosti. Nije prvi put ove sezone. Možda je pretjerano reći da ih je pojela atmosfera jer stadion nije bio pun i nije to bilo tako pakleno kako zna biti na Toumbi. A i da je bilo, Dinamo ima puno iskusnih igrača i ne bi ih to trebalo previše doticati.

Grčka liga bolja od hrvatske

Problem je ipak u kvaliteti. Cinici će reći i na terenu i na klupi. Tu je kvaka cijele priče. Ako ćemo iskreno, ova Dinamova momčad cijelu sezonu ne igra dobro, bilo je svijetlih trenutaka, bilo je i pobjeda, ali nije to bila neka igra. Bilo je i dosta sreće koja ih ovaj put nije pratila.

Tuga igrača Dinama nakon PAOK-a Evo što susjedi pišu o Dinamu: "PAOK razbio Hrvate na komadiće. Pomodrili u Solunu. Dotukao ih Srbin" divider

Bilo je vidljivo da će momčad Dinama naletjeti na minu čim naiđe na nešto kvalitetnijeg suparnika. PAOK je doma jak i to je opet pokazao. Protutnjao je pokraj Modrih slično kao i protiv Hajduka.

Velimir Zajec nije dobro započeo predsjedničku eru, no bio je u pravu kada je prije utakmice konstatirao da je grčka liga u ovom trenutku bolja od hrvatske. PAOK je eklatantan dokaz. Grci redovito izbacuju hrvatske klubove i to ne može biti slučajno.

Prvak će biti najmanje loša momčad

Kako će se ovaj teški poraz odraziti na Modre, teško je procijeniti. Prava je sreća što u sljedećem kolu igraju protiv posljednjeg Rudeša. Tu ipak ne bi trebali imati problema, iako ne treba ništa unaprijed tvrditi.

PAOK je pobijedio Dinamo 5:1 u Solunu Grčki mediji u ekstazi: "PAOK razbio Hrvate, utakmica iz snova, epski preokret" divider

Ovakav Dinamo teško da može biti favorit u hrvatskom prvenstvu. Favorita nema i doista je teško je predvidjeti tko će biti prvak. I Dinamo, i Hajduk i Rijeka imaju podjednake šanse.

Najskuplje je ne biti prvak

Kako sve tri momčadi izgledaju i kako cijeli HNL izgleda, čini se da će biti prvak onaj tko bude najmanje loš. O Jakiroviću i potrazi za novim trenerom pitanje je ima li više smisla pričati. Bivši čelnici odlučili su u ovom sastavu stručnog stožera ići do kraja, pa što bude.

Martin Baturina Martin Baturina poslije debakla u Grčkoj: "Sramotan poraz! Ponovo nam se dogodila ta Sparta" divider

Možda Zajec i novi ljudi odluče drukčije, no treba pričekati. Dinamo već ima tri skupa trenera na platnom spisku (Čačić, Bišćan, Jakirović), a u škrabici nema baš puno šuštavih papirića. I prije je kružila priča da Jakirović nije smijenjen samo zato što bi bio preveliki financijski izdatak plaćati četiri trenera u isto vrijeme.

E, sad, što je skuplje, pogotovo što će na kraju sezone biti skuplje, to je veliko pitanje. Ako Dinamo ne bude prvak, to će biti daleko najskuplja stavka. Slično vrijedi i za Hajduk.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider