Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vatromet u 2017.

Luda 2017. u Ligi prvaka: Tek je počelo, a jedva čekamo ono što slijedi

Nevjerojatna je ova osmina finala Lige prvaka, a još nije ni završila…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večerašnjim utakmicama Sevilla – Leicester i Porto – Juventus završit će prvi krug osmine finala Lige prvaka. Bez obzira na današnje dvoboje, nogometni sladokusci već su sad itekako zadovoljni viđenim u prvih šest utakmica u kojima je postignuto čak 29 pogodaka, što je skoro pet po susretu.

Ljubitelji tvrdog, obrambenog nogometa možda će reći kako obrane prelako pucaju, ali nama je ipak draže gledati pogotke nego šahovske bitke bez ili s vrlo malim brojem lopti u mrežama.

PSG je prvo isprašio Barcelonu (4:0), Bayern je pregazio Arsenal (5:1), Real je preokrenuo protiv Napolija (3:1), a jedino su prošlog tjedna Benfica i Borussia ostali malo u sjeni (1:0).

I onda ovog utorka dvije poslastice. Manchester City je odigrao ludu utakmicu protiv Monaca (5:3), dok je Atletico s 4:2 slavio u Leverkusenu.

Ma to je Liga prvaka kakvu želimo i kakvu smo priželjkivali u nastavku natjecanja nakon ne toliko uzbudljivih utakmica u skupinama. U nokaut fazi inače zna biti (pre)opreznog nogometa, ali u 2017. se dogodio vatromet. Primjerice, u ovih je šest utakmica postignuto isto pogodaka koliko u svih 16 dvoboja osmine finala u sezonama 2003/2004 i 2006/2007.

Iako Barceloni daju uistinu male šanse u uzvratu, moglo bi biti golova sljedećeg mjeseca na Camp Nouu. Neće se predati ni Napoli protiv Reala, a Borussia želi nadoknaditi protiv Benfice sve ono što je promašila u Lisabonu.

Tko zna što možemo očekivati od novog dvoboja Bayerna i Arsenala, a da ne govorimo o spektaklu u Monte Carlu za tri tjedna na kojem bi mogli vidjeti novu golijadu.

Nadamo se da će večerašnji dvoboji u Sevilli i Portu biti jednako spektakularni ili barem blizu onog što smo gledali u prvih šest utakmica.

Uzvrati osmine finala Lige prvaka

Utorak, 7. ožujka

Napoli – Real Madrid
Arsenal – Bayern

Srijeda, 8. ožujka

Barcelona – PSG
Borussia Dortmund – Benfica

Utorak, 14. ožujka

Juventus – Porto
Leicester – Sevilla

Srijeda, 15. ožujka

Monaco – Manchester City
Atletico Madrid – Bayer Leverkusen

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider