Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudna odluka

Ovo se još nije dogodilo u HNL-u: Sudački eksperiment HNS-a!?

U 26. kolu SuperSport HNL-a dogodit će se neobična situacija u raspodjeli sudačkog posla.

Sudac Fran Jović na utakmici Varaždina i Hajduka (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Nakon tjedna žestokih polemika i sudačkih kontroverzi koje su potresale hrvatski nogomet, HNS se odlučio napraviti kuriozitet u sljedećem kolu.

Ako se ne varamo, prvi put će se u HNL-u dogoditi da dva VAR suca sjede u VAR sobi na dvije utakmice u istom kolu. Dakle, sudit će četiri od ukupno pet utakmica. Znalo se dogoditi da jedan sudac sjedi u VAR sobi na dvije različite utakmice, no prvi put će to biti dvojica.

Riječani Ivan Bebek (VAR) i Luka Pajić (AVAR) prvo će suditi Lokomotivi i Rudešu u subotu u Kranjčevićevoj, a potom Dinamu i Slaven Belupu dan poslije u Maksimiru.

Fran Jović će u istom kolu biti VAR sudac na utakmici Gorice i Hajduka, a dan poslije sjedit će u VAR sobi na utakmici Rijeke i Osijeka, no imat će različite AVAR-e. U Velikoj Gorici to će biti Marijan Tomas, a na Rujevici Hrvoje Radić.

Igor Pajač bit će treći VAR sudac u 26. kolu. On će bdjeti da ne bude pogrešaka na utakmici Varaždina i Istre.

Pomalo je čudna odluka HNS-a da koristi samo tri VAR suca, na neki način je to eksperiment, no očito u Kući nogometa najviše vjeruju Bebeku i Joviću.

Inače, Bebek je bio u VAR sobi na onoj kontroverznoj utakmici Osijeka i Dinama (2:3), a nakon koje je bilo puno bure, dok je Jović bio glavni sudac na nedavnoj utakmici Varaždina i Hajduka, nakon koje je također bilo puno buke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider