Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još nije gotovo

Ovo dugo nije viđeno: Dan velikih derbija širom Europe, čudesan nogometni dan

U tijeku je jedan čudesan nogometni dan: istoga dana igra se čak pet velikih nacionalnih derbija...

Rijetko viđeno poklapanje u nogometnom kalendaru, donijelo je dan pun derbija širom Europe. S nama je Stipe Sladoljev. Stipe, što je sve donijela ova nedjelja?

Zaista, u tijeku je jedan čudesan nogometni dan, kao što se vidi na ovoj mapi: od Engleske i Nizozemske na sjeveru, do Francuske, Italije i Španjolske na jugu: istoga dana igra se čak pet velikih nacionalnih derbija.

Najslavniji među njima završio je prvi, a veliku pobjedu u El Clasicu proslavio je Real Madrid s našim Lukom Modrićem: 2-1 u gostima kod Barcelone! Time je Real gurnuo Katalonce još dublje u krizu. Strijelci su bili: Alaba i Lucas za pobjednike, a Agüero za poražene. Modrić je odigrao cijelu utakmicu. Na ljestvici: Real je prvi, a Barcelona tek - osma!

gol expired Real Madrid srušio Barcelonu na Camp Nouu: Drama u završnici, dva gola u sudačkoj nadoknadi divider

A pogledajte kako je prije pola sata završio tradicionalno najveći derbi najjače svjetske lige: engleske! Liverpool je u gostima razbio Manchester United s 5-0! Već na poluvremenu bilo je 4-0! Hat-trick postigao je fantastični Mohamed Salah. Na ljestvici: Liverpool je drugi, s bodom iza Chelseaja, a United je pao na sedmo mjesto.

Nešto ranije, završio je i derbi između najtrofejnijih nizozemskih klubova (i uz to: prvog i drugog na ljestvici): Ajaxa i PSV-a. Završilo je velikom pobjedom sjajnog Ajaxa: 5-0!

gol expired Liverpool razbio i ponizio Manchester United: Pukla petarda na Old Traffordu, Ronaldo poludio i krvnički nasrnuo na Jonesa divider

Poluvrijeme je završilo s "benignih" 1-0, pogotkom Stevena Berghuisa. A onda su u drugom poluvremenu domaći pregazili goste. Za 2-0 pogodio je Sebastien Haller. Pa za 3-0: Haller je asistent, a strijelac mladi Brazilac Antony. Pa je onda za 4-0 odbijenu loptu dočekao igrač s kupe, Davy Klaassen. I na kraju je za 5-0 pogodio kapetan, Dušan Tadić. Ajax je tako nastavio sjajnu sezonu, kako u prvenstvu, tako i u Ligi prvaka.

Tako su završila tri odigrana derbija, a za manje od sat vremena počinju još dva.

Derbi d'Italia, "derbi Italije", kako se jednostavno zove sudar između Intera i Juventusa, počinje u 20 i 45 na milanskom San Siru. I jedni i drugi na ljestvici zaostaju za vodećim dvojcem na vrhu, Napolijem i Milanom, i treba im pobjeda za povratak u utrku za naslov prvaka.

A u isto vrijeme, najvatreniji navijači u Francuskoj, oni u Marseilleu, dočekat će najvećeg rivala, naizgled nedodirljivi Paris St. Germain.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider