Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl u Madridu

Ovacije sjajnim klincima na Bernabeuu: Vinicius poludio na Barcino čudo, Perez se spustio u svlačionicu

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez spustio se u svlačionicu i čestitao Endricku, koji je zajedno s Lamine Yamalom oduševio publiku na Santiago Bernabeuu nakon spektakularnog remija (3:3) Španjolske i Brazila…

Endrick u akciji na utakmici Španjolske i Brazila (Foto: Afp)

Spektakularni remi 3:3 između Španjolske i Brazila u prijateljskoj utakmici na Santiago Bernabeuu imao je emotivnu kulminaciju susretom predsjednika Real Madrida Florentina Pereza i brazilskih igrača Kraljevskog kluba Viniciusa i Rodryga te mlađahnog Endricka, koji u Real stiže naljeto.

Modrić i ekipa s peharom Srbi s podsmijehom o osvojenom peharu hrvatske reprezentacije: "Nitko nije čuo za to natjecanje" divider

Šef Real Madrida otišao je do vrata brazilske svlačionice kako bi čestitao Endricku za njegov prvi gol na Bernabeuu. To mu je drugi pogodak u dresu Brazila, a prvi je postigao prije nekoliko dana na Wembleyju protiv Engleske.

Perez se spustio u svlačionicu pozdraviti Endricka

Sa 17 godina i 246 dana postao je najmlađi igrač koji je postigao gol u engleskom i svjetskom hramu nogometa. I to jedini na utakmici, dakle pobjednički. Eto, sada je zabio na još jednom mitskom stadionu, koji će mu biti dom u narednim godinama.

"Čekamo te ovdje", dobacio je predsjednik Reala 17-godišnjem napadaču Brazila, kojeg je Real već zakapario i čeka da postane punoljetan da bi mogao napustiti matični Palmeiras.

Hrvatska reprezentacija slavi pobjedu u Egiptu Četvorica Dalićevih dobitnika i jedan koji zabrinjava: Iskače Majer, mogao bi biti veliki adut na Euru divider

Vinicius se postavio kao majstor ceremonije. Dok je Perez razgovarao s Endrickom, dobacio je Rodrygu.

"Rody, dolazi ovamo."

Perez je čestitao Rodrygu na golu i tražio dres za uspomenu. Brazilski reprezentativac rodom iz Osasca, gradića pokraj Sao Paula, spremno je skinuo dres pred kamerama kako bi ga dao glavnom šefu i pozirao s njim.

Slavnog Engleza podsjeća na Romarija

Real će od ljeta imati u svojim redovima trojicu opakih brazilskih napadača. Od Endricka se očekuje da bude nova superzvijezda Kraljevskog kluba, otprilike na tragu brazilskog ili portugalskog Ronalda.

Kako zasad igra u dresu Selecaa, to nisu nerealna očekivanja. Simbolično je da je najmlađi debitant u brazilskoj reprezentaciji od pojave velikog Ronalda Nazarija, za mnoge nenadmašnog Fenomena. Neki Brazilci u Endricku vide spoj Ronalda i Romarija.

"Mislim da ima malo Romarija u sebi", rekao je bivši engleski veznjak Joe Cole tijekom utakmice s Engleskom.

Vinicius nasrnuo na Barcino čudo i laktom u leđa udario Laportea

"Taj oblik tijela, dodir, način na koji udara loptu…"

Ako dostigne samo Romarijevu klasu i veličinu, bit će više nego dovoljno. Kud ćeš više. No Endrick nije jedini koji je doživio ovacije Bernabeua.

U dresu španjolske briljiralo je 16-godišnje Barcelonino čudo - Lamine Yamal. Vozao je Brazilce i nerijetko ih pravio smiješnim. Toliko da je Vinicius u jednom trenutku izgubio živce, nasrnuo na njega poput ragbijaša i složio ga na travnjak. Na istoj utakmici udario je bezobrazno laktom u leđa Aymerica Laportea dok je trajao prekid.

Ni prvi, a vjerojatno ni zadnji nesportski potezi plačljivog Brazilca, koji ima navadu prikazivati se kao žrtva nasilja, a popis provokacija dulji mu je od računa nakon posjeta dokone domaćice trgovačkom lancu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider