Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEKADAŠNJI REALOV WUNDERKID

Osvojio dvije Lige prvaka pa zapostavio nogomet zbog glazbe, a sad u najboljim godinama završio u Rumunjskoj

Iako su mnogi vjerovali da je on otpisao svoju karijeru, Jese Rodriguez probat će je spasiti u Dinamu iz Bukurešta.

Marcelo, Modrić i Jese (Foto: Afp)

U nogometu smo imali jako puno primjera talentiranih igrača koji su zbog nedostatka discipline ili drugih interesa ostali daleko od onoga što su u nogometu mogli napraviti.

Jedan je od njih Jese Rodriguez, nekadašnji veliki talent i standardni nogometaš Real Madrida, koji je s 30 godina postao članom Dinama iz Bukurešta.

Kao mlad osvojio sve pa ga privukla glazba

Ako se pitate kako to, vjerojatno niste pratili ono što se događalo s njegovom karijerom.

Već do svoje 23. godine Jese je s klubom osvojio sve što je mogao - La Ligu, Kup kralja i dvije Lige prvaka. Ustalio se u užoj rotaciji prve momčadi Real Madrida i sve je vodilo velikoj karijeri.

No neke druge strasti odvele su ga u drugom smjeru, prije svega ljubav prema glazbi. Još 2014. godine osnovao je raggaeton-dvojac Big Flow, a samo godinu kasnije izbacili su ljetni hit, pjesmu La Mano Ariba.

Jese je odjednom počeo preferirati nastupe pred publikom na koncertima nego pred navijačima na stadionu i njegova sportska karijera polako je počela tonuti.

U PSG-u se nije spasio, odlazak u Brazil bio je promašaj

Da bi spasio karijeru, morao je otići iz Španjolske, pa je 2016. prešao u PSG, no tamo se nije ustalio. Završio na čak četiri različite posudbe, no nigdje nije pružao partije kao u Realu, u vrijeme prije nego što je počela njegova glazbena karijera.

U sezoni 2021./2022. pokazao je dio svog nekadašnjeg talenta kao igrač Las Palmasa, a onda je završio u Ankaragucuu i posrnulom talijanskom velikanu Sampdoriji.

U rujnu je na kraju otišao u Brazil, gdje je potpisao za Curitibu, što nikako nije bio dobar potez. Odigrao je ukupno tek 90 minuta, a kako su ga više privlačile plaže nedaleko od grada, tako je i ondje dobio raskid ugovora.

Mislilo se da je to bilo to od njegove karijere, no onda je došao poziv njegova prijatelja Gorke Larrucee, koji igra u Dinamu. On se brzo dogovorio s upravom rumunjskog kluba i spreman je za novi pokušaj. Barem se nadamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider