Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"imamo šansu"

Osijek ima razloga za optimizam: Dva razloga za vjeru u Zekićeve ratnike!

Osijek će poput Hajduka pokušati preokreti rezultat iz prve utakmice i slaviti u uzvratnom susretu posljednjeg pretkola Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Osijeka morat će postići najmanje dva pogotka u uzvratnom dvoboju s bečkom Austrijom, kako bi nadoknadili poraz (1-2) iz prve utakmice odigrane u Gradskom vrtu, a njihov optimizam uoči uzvrata, koji je na rasporedu u četvrtak (21.05 sati) u St. Poeltenu, temelji se i na statistici koja kaže da Austria nema domaću pobjedu u Europi već četiri utakmice zaredom, te činjenici da utakmicu ne igra na svom stadionu.

Nogometaši Osijeka zaboravili su na propuštene prilike iz prvog dvoboja i promašeni kazneni udarac Borne Barišića za mogućih 2-0. U tome im je pomogla i uvjerljiva prvenstvena pobjeda (3-0) nad zaprešićkim Interom u kojoj je svoj prvijenac postigao Andrej Šimunec.

"Ne bi ni išli da se nemamo čemu nadati. Kako su oni nas pobijedili u Osijeku, tako možemo i mi njih tamo. Za njih čak i pričaju da su više gostujuća nego domaćinska momčad, a i ne igraju na svom stadionu, tako da mislim da imamo šanse", izjavio je 22-godišnji branič za službeni YouTube kanal NK Osijek te dodao:

"Unatoč promašenom jedanaestercu i nakon što smo gubili 2-1 imali smo jako puno dobrih prilika. Samo da je bilo malo više mirnoće u završnici, mogli smo ostvariti bolji rezultat."

Za ovaj dvoboj trener Zoran Zekić neće moći računati na ukrajinskog ofenzivnog veznjaka Dmitra Lopu, koji mora pauzirati jednu utakmicu zbog tri žuta kartona,

Austria je prošle sezone izborila nastup u grupnoj fazi Europa lige, ali kao domaćin čeka na europsku pobjedu još od utakmice prošlogodišnjeg doigravanja s Rosenborgom (2-1). U grupnoj fazi Bečani su remizirali s Plzenom (0-0), a izgubili od Rome (2-4) i rumunjske Astre (1-2). U trećem pretkolu ovogodišnjeg natjecanja za Europa ligu ciparski AEL je također ostao neporažen (0-0) na Ernst-Happel stadionu.

Međutim, Austria će Osijek ugostiti u St. Poeltenu, jer je stadion na bečkom Prateru zauzet pripremama za koncert Robbieja Williamsa. Stadion u St. Poeltenu prima oko 8000 gledatelja, a Osječani za svoje navijače imaju pravo na 10 posto ulaznica od ukupnog kapaciteta pa se očekuje da će Osijek imati glasnu podršku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider