Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapetan zasad ostaje

Osijek predstavio trojicu novih igrača samo par dana uoči prve utakmice

Nogometaši Osijeka prvi će od hrvatskih klubova zakoračiti u novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osječani u četvrtak u Andori igraju prvu utakmicu u pretkolu Europske lige. Momčad Zorana Zekića na pripremama je ostvarivala sve same pobjede, a visoke ambicije imaju i za novu sezonu.

Nakon odrađenih priprema u Sloveniji, nogometaši Osijeka u domaćem okruženju bruse posljednje detalje uoči starta europske sezone. U euro kupovima nije ih bilo pet godina, pa je jasno da se što duže žele zadržati u tom društvu. I stoga je strogo zabranjeno podcjenjivanje prvog protivnika Santa Colome, amaterske momčadi iz Andore.

"Mi smo normalno pratili malo tu momčad. Ne mogu sad reći da su oni nešto specijalno, ali isto tako desilo mi se i kao igraču puno puta i kao treneru kad nekog podcijeniš, pa dođeš sa devizom 'lako ćemo', dođeš i na selo, pa se ljudi razigraju, pa ti bude problem'', kažen nam Zoran Tekić, trener NK Osijeka.

Problem Osijeku nisu bile pripremne utakmice. Četiri dvoboja, četiri pobjede. Od čega dvije vrlo zvučne, protiv slovenskog prvaka Maribora i trećeplasirane momčadi Rumunjske Dinama iz Bukurešta.

Navijače će uz rezultate na pripremama itekako razveseliti i činjenica da se momčad pojačava. Službeno su predstavljeni albanski reprezentativac Eros Grezda, bivši igrač Lokomotive. Potom Nikola Jambor, veznjak s iskustvom iz belgijske lige, te vratar Marijan Antolović.

"Kad sam pričao s menadžerom i s direktorom svidjeli su mi se njihovi ciljevi i ambicije i sretan sam što sam tu'', kaže Eros Grezda.

I tu nije kraj pojačanjima, jer sportski direktor najavljuje po još jedno ime u sve tri linije. Što se izlaznih transfera tiče, kapetan Borna Barišić bio je na meti bečkog Rapida, no ponudu od milijun eura Osijek je odbio.

"Prijelazni rok je tek počeo, do 31.8. puno toga će se još događati ovdje. Naravno da bi i trener i ja bili najsretniji da smo to završili već sada, međutim nismo. Ali, ide se u smjeru da iz dana u dan situacija postaje jasnija'', poručuje Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek

Prošla sezona Osijek je vratila na europsku kartu i ponovno probudila navijačku euforiju u gradu na Dravi. U klubu su sigurni da ove sezone slijedi nastavak puta prema vrhu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider