Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već poznata priča

Opet se crvenimo zbog Maksimira! Grčki novinar stigao nakon 14 godina i ostao šokiran

Večeras od 21 sat igra se susret Dinama i PAOK-a u borbi za četvrtfinale Konferencijske lige.

Stadion Maksimir (Foto: Neja Markicevic/Cropix)

U prvom susretu osmine finala Konferencijske lige Dinamo će ugostiti PAOK pred više od 20 tisuća gledatelja na Maksimiru o čijem se dotrajalom stanju i izgledu ponovno priča.

Grčki novinar Stavros Soudoulidis je nakon 14 godina ponovno stigao na Maksimir i zaključio da se ništa nije promijenilo, sve je isto kao i 2010. godine kad su Dinamo i PAOK (0:1) na zaleđenom terenu igrali važan dvoboj za plasman u nokaut fazu Europske lige:

"Zastarjelii stadion koji je prepušten svojoj sudbini", piše novinar Gazzette pa dodaje da i sami dinamovci Maksimir opisuju kao "istrošen".

Osim toga, spomenuo je i potres koji je 2020. godine pogodio Zagreb i okolicu, a između ostalog i nanio veliku štetu istočnoj tribini na Maksimiru koja se od tada više ne koristi zbog narušene statike.

Nažalost, ovo je već postala uobičajena praksa novinara koji s europskim momčadima stignu u gostu Dinamu, gotovo uvijek se "potegne" tema o izgledu maksimirskog stadiona, no i tu se nešto pokrenulo s mrtve točke.

Početkom ove godine Grad Zagreb, Vlada Republike Hrvatske i Zagrebačka nadbiskupija su napokon postigle dogovor oko zemljišta na kojem se nalazi poznati stadion Maksimir, a time je napokon i pravno omogućeno da se ruši dotrajali stadion i gradi novi.

Velimir Zajec Zajec pričao Grcima o izborima u Dinamu: Otkrio što će biti ključ za pobjedu protiv Barišića divider

Dinamo - PAOK Dinamo za PAOK: Jakirović mijenja jednog člana jedanaestorke kojoj u zadnje vrijeme najviše vjeruje divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider