Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PFA NAGRADE

Odabrana momčad sezone Premier lige: Navijači i mediji šokirani jednim neočekivanim izostavljanjem

Dodijeljene su najprestižnije nagrade u engleskom nogometu.

Son Heung Min i Harry Kane (Foto: Afp)

Napadač engleskog premierligaša Liverpoola Mohamed Salah u četvrtak je po drugi put proglašen igračem godine Udruge profesionalnih nogometaša (PFA).

U konkurenciji za ovu prestižnu nagradu bili su i veznjak Manchester Cityja Kevin De Bruyne, Salahovi suigrači Virgil van Dijk i Sadio Mane, napadač Tottenhama Harry Kane te napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo.

31 gol u ovoj sezoni

"Velika mi je čast osvojiti trofej, pojedinačni ili kolektivni, a ovaj je veliki, jako sam sretan i ponosan," kazao je Salah koji je ove sezone zabio 31 gol za "Redse" pomogavši im u osvajanju Liga kupa i FA kupa.

"Imam svoju sobu s trofejima i pobrinuo sam se da imam mjesta za još jedan pehar. Uvijek zadržim prostor i samo pokušavam zamisliti da će trofeji doći," dodao je.

Za najbolju igračicu godine izabrana je napadačica Chelsea Sam Kerr postavši prva australska nogometašica koja je osvojila nagradu PFA Player of the Year.

Vezni igrač Manchester Cityja Phil Foden i njegova klupska kolegica i Lauren Hemp dobili su nagrade za mlade igrače godine.

Momčad sezone bez najboljeg strijelca

Kako je ovo izbor za koji glasuju njihovi kolege nogometaši, mnogima je ova nagrada puno značajnije od one Sky Sporta, koju je ove sezone dobio Kevin De Bruyne.

No, i u takvim okolnostima dogodi se nešto neočekivano. Kako se prema glasovima slaže i tim sezone, došlo je do situacije gdje najbolji strijelac lige nije u najboljoj momčadi.

Radi se o Sonu Heung Minu, napadaču Tottenhama, koji je u sezoni Premier lige upisao 23 pogotka i devet asistencija.

Mjesto u momčadi ispred njega dobio je Cristiano Ronaldo. Portugalc je upisao 18 pogodaka i tri asistencije, a mnogi čak smatraju kako je unatoč tome upravo on najzaslužniji za loše rezultate Uniteda te statistički pad nekih drugih igrača, u prvom planu Bruna Fernandesa.

Koliko je ovo logično ili realno, prepuštamo vama na sud. Momčad možete vidjeti na slici ispod teksta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider