Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U MOMČADI I JEDAN HRVAT

Od još uvijek slobodnih igrača moguće je složiti sjajnu ekipu: Ovi bi se potukli sa svima

Neki itekako poznati i kvalitetni nogometaši još uvijek nisu odredili u kojem klubu će nastupati iduće sezone.

Marcelo i Isco (Foto: Afp)

Nogometno tržište ove sezone po pravilu je aktivno, iako smo najveće blockbuster transfere, izuzev onoga Erlinga Haalanda, uglavnom izbjegli. No, klubovi rade na ojačavanju svoju kadrova, pa je pomalo i iznenađujuće koliko kvalitetnih igrača je i dalje bez kluba.

Neki još uvijek čekaju pravu ponudu nakon isteka ugovora s dosadašnjim klubovima, neki su blizu dogovora s nekim, dok neki ne znaju još uvijek što zapravo preferiraju. No, ono što im je svima zajedničko je da su u trenutku pisanja ovog teksta još uvijek "free agenti".

Ekipa "Without Cluba" izgleda fenomenalno

Iz tog razloga pokušali smo sastaviti ekipu složenu od trenutno slobodnih igrača i dobili smo sjajnu momčad kojoj je moguće pridodati i vrlo dobru klupu. Uz naglasak kako je riječ o čisto autorskom pokušaju. Prvo kroz grafiku, a onda i kratko objašnjenje uz svakog nogometaša.

Dakle, pogledajmo tko to trenutno igra za FC Without Club.

Prva postava slobodnih igrača Prva postava slobodnih igrača (Foto: GOL.hr)

Loris Karius - Nekad sjajan vratar, ponajbolji vratar Bundeslige, kojem je jedna utakmica uništila karijeru. Naravno, radi se o onom nesretnom finalu Lige prvaka, nakon kojeg je Nijemac iz Liverpoola poslan u Besiktas. Tamo je dobro počeo, no onda su se također počeli događati neobjašnjivi kiksevi. Nakon toga je u Union Berlinu odradio samo četiri utakmice, a onda je godinu dana odmarao. Odlučio se vratiti, ali za sada mu nitko nije dao šansu. Ne zaboravimo da mu je tek 29

Serge Aurier - Momak koji je igrao sjajno u Mourinhovom Tottenhamu, ofenzivno izuzetno potentni desni bek, koji bi dobro došao svakoj momčadi koja svojim bočnim braničima voli dati ofenzivne slobode. Zna asistirati jednako dobro koliko zna zabiti.

Jason Denayer - 27-godišnji belgijski reprezentativac odlučio je napustiti Lyon, no novog kluba još uvijek nema na vidiku, iako nema sumnje da interes postoji. Pošto je ispao iz prvog sastava Lyona traži klub gdje će igrati te otputovati na Svjetsko prvenstvo, što je svim reprezentativnim kandidatima trenutno najvažnije.

Domagoj Vida - Viceprvak svijeta vezao se proteklih dana uz mnoge klubove, no još uvijek je slobodan. Interes postoji, jer se dobiva borbenog stopera, opasnog iz prekida te igrača koji po pravilu pozitivno djeluje na svlačionicu.

Marcelo - Ikoni Reala nije lako odabrati gdje da nakon toliko godina nastavi svoju karijeru. Sigurno je da još uvijek može igrati na visokoj razini i toga su svjesni svi klubovi koji ga vabe u svoje redove. On će odabrati ono gdje vidi najbolju priliku za igranje, ali i ostvarivanje nekih značajnijih rezultata.

Marcelo i igrači Real Madrida Talijanski velikan želi bivšu Realovu najdugovječniju zvijezdu: Nije još vrijeme za Bliski istok divider

Florian Grillitsch - Sjajni austrijski zadnji vezni napustio je Hoffenheim u želji da zaigra na još višoj razini. Nije tajna da želi u Premier ligu, kao što nije tajna niti da ga Brighton želi vidjeti u svojim redovima te da bi taj posao mogao uskoro biti zgotovljen. Transfermarkt ovog 26-godišnjaka procjenjuje na 16 milijuna eura, a njegove najbolje partije vjerojatno tek dolaze.

Matias Vecino - Urugvaj mnogi smatraju "dark horseom" Svjetskog prvenstva u Kataru pa ne čudi što njihovi reprezentativci traže što bolju sredinu za pripremiti se za isto. Tako i Vecino, odličan veznjak koji iza sebe ima osam sezona Serie A. Od čega posljednjih par u Interu. Posljednje sezone upisao je 17 nastupa, pa sad ovaj 30-godišnjak želi klub gdje će do SP-a igrati standardno jer je reprezentaciji itekako potreban.

Isco - Nekada superzvijezda Reala, sad momak koji s 30 godina traži novu priliku za dokazivanje. Za njega se čini da bi trebao ostati u Španjolskoj, u nekom od klubova koji pretendiraju na europske pozicije. Tamo bi mogao oživjeti karijeru, ne bi bio prvi.

Dries Mertens - 35-godišnjak je nakon devet godina napustio Napoli za koji je odigrao 397 utakmica i postigao 148 pogodaka uz 90 asistencija. I prošle sezone zabio je 11, ali u Napoliju je vrijeme za mlađe. Zato će on sigurno dobro poslužiti onome tko ga angažira. Brzine je izgubio, ali klasu nikako nije.

Dries Mertens (u sredini) Zabio više golova od Maradone i postao legenda kluba, a sad bi Napulju mogao zabiti nož u leđa? divider

Luis Suarez - Ljeto 2021. dočekao je kao jedan od junaka prvaka Španjolske Atletico Madrida, u ljeto 2022. se od navijača istih oprostio. Jednom od najboljih napadača ovom stoljeća preostala je samo jedna ambicija, Svjetsko prvenstvo. I cilj je što spremniji dočekati Katar te pronaći klub koji će mu to omogućiti. Bez brige, Lucho će i dalje zabijati gdje god da se nađe i tko mu god da priliku.

Andrea Belotti - Prije nekoliko godina Torino je za njega odbijao 50-ak milijuna eura, a danas je slobodan igrač koji je svoj matični klub napustio bez odštete. Te još uvijek ne može pronaći novi. Iza sebe ima najslabiju sezonu karijeru, ali isto tako rezime koji kaže 270 nastupa i 106 pogodaka u Serie A. Pronaći će klub, bez brige, samo se postavlja pitanje hoće li uspjeti svoju brojku vratiti na 15-20 pogodaka koje je dok je bio hit igrač isporučivao.

A klupa? Dalo se nabrojati neke igrače, ali isto tako se dalo posložiti još jednu postavu pa zašto ne. 

Druga postava slobodnih igrača Druga postava slobodnih igrača (Foto: gol.hr)

Sve u svemu, tržište slobodnih igrača i dalje je vrlo jako i nema sumnje da bi netko uskoro mogao dobro proći, angažmanom nekog velikog imena ili igrača koji ga na neko vrijeme može dobro pojačati.

Isto tako, imamo priliku maštati kako bi bilo sve ih vidjeti u jednom momčadi, no trenutno samo maštati. Neće se pojaviti neki milijarder, sve ih angažirati i kupiti mjesto u nekoj ligi. Iako, u nekon paralelnom svemiru bilo bi cool, zar ne? SF nogomet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider