Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Bio i španjolski reprezentativac

Kako je igrač Barcelone Borja Lopez završio u Hajduku

Novi stoper u Hajdukovim redovima stigao je, ni manje ni više - iz Barcelone. I dok se odmah nameće pitanje; kako je Borja Lopez završio u Hajduku, odgovor i nije tako nelogičan. Trener Carillo i sportski direktor Branco uvjerili su 23-godišnjeg Španjolca da je Hajduk pravi izbor za nastavak karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudeći prema atmosferi koja vlada na Pohorju, Hajdukovci odrađuju dobre pripreme. Pristup je i više nego ozbiljan, a iako se komunicira na tri jezika, svi se dobro razumiju. U takvu atmosferu iz Barcelone B stigao je 23-godišnji Borja Lopez.

"Za mene je dolazak ovdje jedno novo iskustvo i za sada se osjećam izvrsno. Sretan sam što sam postao dio ovog kluba. Trener i sportski direktor ispričali su mi sve o klubu, o ligi i zapravo jedva čekam početak sezone", izjavio je Lopez.

Borja je igrao u Primeri, Portugalu i Monacu, a bio je i španjolski reprezentativac. Iz Španjolske je došao izravno na pripreme pa u Splitu i Hrvatskoj, koja bi mu trebala biti domovina iduće tri godine još nije niti bio.

"Suigrači i svi u klubu su me jako lijepo primili, što mi je iznimno važno jer sam novi i nikog ne poznajem", rekao je novi igrač Hajduka.

A, već je čuo i ono što se smatra najvećim plusom igranja u Hajduku.

"Jedva čekam istrčati na Poljud pred navijače", poručio je Lopez.

Sportski direktor Mario Branco zadovoljan je poslom koji je odrađen do sada, no kaže kako je kraj transfernog roka daleko i može biti još promjena.

"Za sada, u idućim danima neće biti novih dolazaka, a odlaske ipak diktira tržište i naravno početak sezone. Jer ako krenemo dobro vjerojatno će stići još neke ponude za naše ključne igrače. Tada ćemo morati odlučiti je li nam u interesu prodaja ili zadržavanje momčadi na okupu kako bi bili kompetitivni u idućoj sezoni", objasnio je Branco.

Simpatični Portugalac brzo je shvatio kako funkcionirati u Splitu. Kaže u šali - uvijek ima spakiran kofer jer ne zna hoće li možda već sutra biti bivši.

"Naši ciljevi su da se borimo u svakoj utakmici. Jer znate kako je u Hajduku - pritisak je na svakoj utakmici. Pobijediti se mora svaka utakmica'', rekao je Branco.

Prva prilika dolazi vrlo brzo. Dugopolje - 13.srpnja, 2. pretkolo Europa lige, u goste stiže pobjednik susreta Levskog i Sutjeske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider