Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NESRETAN SLUČAJ?

VIDEO Novi detalj i nova teorija o mogućem ubojici: Je li ovo trenutak ranjavanja grčkog navijača?

Pojavila se snimka koja u prvi plan stavlja navijača AEK-a kao mogućeg krivca.

Stotinjak pripadnika BBB-a još se uvijek nalazi u Grčkoj u istražnim zatvorima gdje čekaju svoju sudbinu nakon sad već zloglasnih nereda koji su se prije dva tjedna dogodili u Ateni, a rezultat kojih je bila smrt grčkog navijača, Michalisa Katsourisa.

Policija još traga za počiniteljem kobnog ranjavanja 29-godišnjeg Grka, ali nekim Hrvatima u zatvoru prijete i druge optužbe za kaznena djela, poput one za udruživanje u kriminalnu organizaciju.

Ipak, za ono najgore kazneno djelo, ubojstvo, nitko nije optužen, a tek je jedan Hrvat, kod kojeg je navodno pronađen nož, visoko na listi sumnjivaca.

Već je nekoliko teorija bilo oko samog ranjavanja Katsourisa, koji je inače i sam aktivno sudjelovao u huliganskim neredima i sukobu s BBB-ima. Pojavila se još jedna, a ona ide u prilog onima koji tvrde kako je do nesretnog ranjavanja došlo od strane pripadnika AEK-ovih navijača.

Je li počinitelj navijač AEK-a u bordo majici?

Na priloženoj snimci u prvi je plan stavljen AEK-ov huligan u bordo majici. On je trčao uz Katsourisa nakon što su zajedno sudjelovali u sukobu s BBB-ima koji je trajao kratko uz bacanje Molotovljevih koktela, većinom iz smjera domaćih huligana.

Nakon toga se AEK-ovi navijači bacaju u bijeg i tu dolazi do već viđenog detalja kako netko palicom s leđa udara Katsourisa. Čini se da se vidi bijela vrpca na napadaču, a tako su se obilježavali BBB-i prije sukoba.

No taj udarac nije bio koban, kako je bila jedna od ranijih teorija. Na spomenutoj novoj snimci u plan je stavljen upravo domaći navijač koji je u trenutku napada suparničkih navijača bio pored Katsourisa. On ima bordo majicu, a neki tvrde kako u desnoj ruci ima neki predmet, moguće nož.

Snimka se fokusira na kretanje te osobe

Tu je došlo do kontakta njih dvojice u trku, ozlijeđene lijeve ruke ubijenog, koji je iskrvario nedugo zatim u kiosku te desne ruke čovjeka u bordo majici. Katsouris je moguće zadobio kobnu posjekotinu na lijevoj podlaktici slučajno u trenutku bijega pred suparničkim navijačem, ali od kolege iz vlastitih redova.

Prije i nakon opisanog trenutka osoba u bordo majici čudno se ponaša. Prema nekima, on u sukob ulazi s predmetom zamotanim u nešto, a onda ga odmotava prije kontakta sa suparničkom grupom. Nakon bijega on navodno također još uvijek ima neki predmet u ruci dok ulazi u obližnji kafić.

Naravno, ništa se sigurnošću ne može tvrditi, ali ovo baca novu sliku na cijeli događaj i sve očitije nesretno ranjavanje u nepotrebnom sukobu koji se te večeri dogodio u Ateni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider