Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
teška odluka...

Novi problemi oko Modrićeve ozljede: Morat će na operaciju?

Luka Modrić propustit će predstojeće utakmice hrvatske reprezentacije protiv Kosova i Finske, ali i nekoliko susreta madridskog Reala....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić pauzirat će najmanje mjesec dana nakon što je otkriveno da je ozlijedio zglobnu hrskavicu lijevog koljena. Vijest je prvi objavio madridski sportski dnevnik Marca, koji je u večernjim satima subote dodatno zakuhao stvar.

Naime, Modrić će se u narednih nekoliko dana dogovoriti s klupskim liječnicima hoće li biti podvrgnut operaciji ili će konzervativnim metodama zaliječiti ozljedu. U svakom slučaju Marca tvrdi da će minimalni izostanak hrvatskog veznjaka s travnjaka biti mjesec dana, iako se u početku špekuliralo i s tri. Tjedan dana, pogotovo kada se zna da je Modrić ključni igrač sredine terena Real Madrida, je jako puno za 'kraljevski klub'.

Španjolski mediji javili su u subotu ujutro kako Modrića nije bilo na treningu pa se isprva pretpostavljalo kako će ga trener opet odmarati. No nakon što je prošli put Real remizirao s Villarrealom bilo je malo čudno da ga Zidane opet želi odmoriti. Nakon press konferencije Zinedinea Zidanea klub je izdao kratko priopćenje vezano za ozljedu Luke:

''Nakon što je Luka Modrić odradio testiranje u sveučilišnoj bolnici Sanitas La Moraleja dijagnosticirana mu je ozljeda zglobne hrskavice lijevog koljena.''

Modrić tako sigurno neće biti spreman za sutrašnju utakmicu Reala protiv Eibara, kao ni za predstojeće gostujuće oglede hrvatske reprezentacije protiv Kosova (6. listopada) i Finske (9. listopada). S obzirom na ozljedu predviđa se stanka od najmanje četiri tjedna, ali ako bude sreće Modrić se vratiti i ranije.

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je da je umjesto veznjaka Reala izbornik Ante Čačić već povukao zamjenu, a njegovo ime je Marko Rog. On tako ipak neće pomoći U21 reprezentaciji koja igra odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. godine.

Posljednju ozljedu Luka je pretrpio na Euru kada je imao istegnuće aduktora zbog čega je propustio utakmicu protiv Španjolske koju je Hrvatska pobijedila s 2:1. Ta ozljeda mišića bila je ista ona zbog koje je propustio velik dio pretprošle sezone nakon što se ozlijedio na utakmici protiv Italije u Milanu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider