Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri utakmice bez pobjede

Šok za Mourinha: Ispao iz FA kupa nakon drame jedanaesteraca, junak utakmice imao tajno oružje

Nogometaši Norwich Cityja izborili su plasman u četvrtfinale engleskog FA kupa nakon što su na gostovanju u Londonu pobijedili Tottenham boljim izvođenjem jedanaesteraca s 3:2 nakon što je utakmica završila s 1:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenham je poveo u 13. minuti preko Jana Vertonghena, a izjednačio je švicarski Hrvat Josip Drmić u 78. minuti.

Kako se rezultat više nije mijenjao, ušlo se u lutriju kaznenih udaraca, a u junaka se prometnuo nizozemski vratar Tim Krul, koji je obranio dva udarca igračima Tottenhama. Spomenimo i kako se Nizozemac dobro pripremio tako što je na boci s vodom imao zapisane sve mogućnosti izvođenja penala.

Krul je zaustavio udarce Troyja Parrotta i Gedsona Fernandesa, dok je Erik Lamela pogodio okvir gola. U suparničkim redovima promašio je tek Kenny McLean.

Nešto ranije plasman u četvrtfinale izborili su i Manchester City te Leicester City.

Manchester City slavio je u gostima kod drugoligaša Sheffield Wednesdaya s 1:0, a gol odluke polučio je Aguero u 52. minuti.

Leicester je kod kuće identičnim rezultatom svladao drugoligaša Birmingham City, a plasman među osam Lisicama je donio Ricardo Perreira osam minuta prije kraja.

Nogometaši Chelseaja i Newcastlea u utorak su se plasirali u četvrtfinale FA Kupa eliminiravši Liverpool i West Bromwich Albion.

U osmini finala Chelsea je na svom terenu svladao Liverpool s 2:0 golovima Williana (13) i Rossa Barkleyja (64).

Vodeća momčad Druge lige West Bromwich Albiona, koju vodi Slaven Bilić, na domaćem terenu poražena je od Newcastlea s 2:3, a dan ranije igrači Arsenala kao gosti su svladali trećeligaša Portsmouth s 2:0.

Derby County i Manchester United igrat će u četvrtak.

Poznati su i parovi četvrtfinala.

Sheffield United igrat će protiv Arsenala, Newcastle United dočekat će Manchester City, derbi kola igrat će Leicester City i Chelsea, a Norwich očekuje boljeg iz susreta Derbyja i Manchester Uniteda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider