Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Savršen učinak

Sila koja lomi sve pred sobom: Imaju nevjerojatnu gol-razliku 113:0?!

Ženski nogometni klub Osijek je posljednjih 11 godina nedodirljiv na vrhu te ponovno drži prvo mjesto. I to nevjerojatnom gol razlikom 113:0. Priča je to o nogometašicama Osijeka.

ŽNK Osijek (GOL.hr)

Nogometašice Osijeka daleko su najdominantnija momčad u hrvatskom nogometu. Sila koja lomi sve pred sobom.

''Imamo svakodnevno treninge, a sad smo već 5-6 godina i zajedno na okupu. Taka da, kao što se kaže, već se znamo žmirećki", izjavila je kapetanica momčadi Violeta Baban.

U Osijeku se oduvijek igrao najbolji ženski nogomet u Hrvatskoj. Ove sezone cure u polusezoni imaju savršen učinak od devet pobjeda. A što tek reći za gol razliku: 113:0?!

Mateja je drugi strijelac momčadi, a samim time i prvenstva s 32 pogotka. Otkriva nam kakav je osjećaj biti tako dominantan?

"Ne znam, nađemo motivaciju u tome da želimo oboriti rekord svake sezone, da što više golova zabijemo i nijedan ne primimo", rekla je Mateja Andrlić.

ŽNK Osijek (GOL.hr) ŽNK Osijek (GOL.hr)

Lani su zabile 157, a primile samo dva.

I koje onda brojke lovite ove sezone?

"200. Više od 200", poručila je Mateja.

Financije su značajno različite od muškog nogometa. Osječanke primaju stipendije u visini od 1500 do 2500 kuna od čega se ne može živjeti.

"Mi to radimo iz ljubavi. Zato što volimo taj nogomet i onda ako dobijemo neki džeparac, ili još nešto uz to, dobro dođe, ali živjeti se od toga ne može", izjavila je Violeta Baban.

Zato kapetanica Violeta radi kao ekonom u muškom prvoligašu Osijeku, za sve momčadi do seniora. Cure igraju i Ligu prvaka svake godine, a dvaput su ušle u 1/16 finala. A ovaj naš posjet iskoristile su za izazov.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider