Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"trebao bi se sramiti"

Hrvatski stoper izborio dva jedanaesterca, ali ni trener Gerrard nije stao na njegovu stranu nakon kritika

Nikola Katić izborio je dva kaznena udarca za Rangers, koji je pobjedom osigurao osvajanje drugog mjesta u Škotskoj.

Nikola Katić izborio kazneni udarac za Rangers (Screenshot)

U susretu 35. kola škotskog Premiershipa Rangersi su upisali važnu pobjedu od 2:0 protiv Aberdeena i matematički osigurali drugo mjesto na kraju sezone. Oba pogotka pala su u nastavku iz jedanaesterca, a oba je izborio hrvatski nogometaš u redovima Rangersa - Nikola Katić.

Prvi se dogodio na startu drugog poluvremena nakon starta Lewisa Fergusona, a drugi u 79. minuti nakon udarca rukom u glavu Andrewa Considinea. I dok se svi slažu da je prvi jedanaesterac postojao, mnogi su nakon utakmice optužili Katića za simuliranje. Čak ni trener Rangersa Steven Gerrard nije bio uvjeren da je bilo dovoljno kontakta za najstrožu kaznu.

"Mislim da je Niko prerano pao. Žao mi je Considinea u ovoj situaciji. Nadam se da će mu naknadno izbrisati drugi žuti karton i poništiti suspenziju. Mislim da nije bilo jedanaesterca", rekao je Gerrard nakon susreta.

Mnogo oštriji prema hrvatskom nogometašu bio je trener Aberdeena Derek McInnes.

"Ne mogu pronaći riječi kojima bi opisao drugi jedanaesterac. Ne razumijem kako je to mogao biti penal. Bila je to grozna odluka i uvelike je utjecala na konačni ishod. Igrač Rangersa trebao bi pognuti glavu od srama zbog načina na koji je odglumio udarac. Ne postoji kontakt i smatram da bi on trebao dobiti naknadnu kaznu zbog simuliranja", rekao je trener Aberdeena.

Katić je u ovoj sezoni nastupio u 28 susreta za Rangers te je pritom postigao tri gola i dva puta asistirao. Zanimljivo, sakupio je tek jedan žuti karton, što je uistinu raritet za stopera na Otoku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider