Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilo je i težih, ali...

Niko Kovač: Skupina je teška i vrlo izjednačena

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač koji je u subotu nazočio ždrijebu kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji, skupinu je nazvao "kvalitetnom, neugodnom, teškom i vrlo izjednačenom".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Voljom ždrijeba Hrvatska je završila u jednoj od dvije skupine sa po pet reprezentacija, a proboj prema završnom turniru Svjetskog prvenstva tražit će protiv Islanda, Ukrajine, Turske i Finske.

"Skupina je kvalitetna, neugodna, teška i vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika, što znači da nas često čekaju teški ogledi u nekoliko dana. Treba imati na umu i da je manje utakmica što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija", izjavio je Kovač komentirajući ždrijeb za službeni internetski portal Hrvatskog nogometnog saveza (hns-cff.hr).

"Bilo je na papiru sigurno i težih protivnika od Islanda iz druge skupine, no Island u ovim kvalifikacijama pokazuje visoku kvalitetu. Iz treće i četvrte skupine dobili smo po koeficijentu najjače moguće protivnike, što dovoljno govori. S Finskom nismo nikada igrali, ali još su jedna momčad za koju znate da će odigrati čvrsto i da je to u svakom slučaju teško gostovanje", dodao je hrvatski izbornik komentirajući pojedinačnu kvalitetu suparnika.

No, Hrvatska je trenutno najbolje rangirana reprezentacija u skupini, a Kovač ne bježi od uloge favorita.

"Hrvatska ima pravo biti favorit u ovoj skupini, naše iskustvo odlazaka na velika natjecanja i igračka kvaliteta daju nam to za pravo. Hrvatska se mora dobro pripremiti, ući u kvalifikacije skromno, ali s velikim samopouzdanjem i duboko vjerujem da može ostvariti cilj - plasirati se u Rusiju", zaključio je Kovač.

Uz izbornika, svečanom ždrijebu kvalifikacija za SP 2018. u Konstantinovoj palači u St. Peterburgu nazočili su predsjednik HNS-a Davor Šuker i team managerica A reprezentacije Iva Olivari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider