Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za legendu nema dileme

Ni Messi ni Ronaldo: "Neymar je već sad najbolji svjetski nogometaš"

Messi ili Ronaldo - pitanje oko kojeg se već godinama lome koplja.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Posljednjih 10-ak godina svjetskog nogometa, kad govorimo o individualnim postignućima, obilježili su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Argentinac i Portugalac godinama izmjenjuju priznanja za najboljeg svjetskog nogometaša, ali sve opasnije im, u utrci za Zlatnu loptu, prijeti i Neymar.

Brazilac koji je prošlog ljeta srušio svjetski rekord prelaskom iz Barcelone u PSG uživa u svojoj prvoj sezoni u Parizu, premda je puno onih koji smatraju da bi, imajući u vidu koliko je plaćen, u značajnoj slabijoj konkurenciji (Ligue 1) u odnosu na Primeru mogao imati i više od 29 golova i 17 asistencija koliko je upisao dosad.

Jedan od onih koji je vječni Neymarov odvjetnik jest Pele. U izjavi za službenu stranicu FIFA-e nahvalio je 26-godišnjeg sunarodnjaka.

"U reprezentaciji je postao desetka"

"Neymar je promijenio način na koji je igrao u reprezentaciji. Morao je. U klubovima je igrao lijevo krilo dok je za Brazil u posljednje vrijeme igrao više u sredini, kao klasična desetka. On je spreman voditi našu reprezentaciju, on je naš ključni igrač", rekao je Pele:

"Ja bih otišao i korak dalje. On je za mene, tehnički, već sad najbolji igrač na svijetu. Siguran sam u to."

A mi smo sigurni da će sav Neymarov učiank u premijernoj sezoni u dresu PSG-a ocjenjivati kroz Ligu prvaka gdje će u uzvratu osmine finala Parižani loviti dva gola zaostatka protiv Reala.

Qatar Sports Investments, tvrtka koja je vlasnik PSG-a, sigurno nije iskrcala 222 milijuna eura za Neymara za naslov prvaka Francuske. Liga prvaka je ono što je postala opsesija PSG-a...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider