Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Xavi ih ne želi, ali...

Dvije velike zvijezde ponudile se Barceloni: Katalonci u završnici prijelaznog roka spremaju bombu

Xavi Hernandez zatražio je pojačanja, a Barcelona ima problema s financijama i traži rješenja.

Neymar (Foto: Afp)

Joao Felix (Atletico Madrid) i Neymar (PSG) samoinicijativno su se ponudili Barceloni. To je informacija katalonskog Mundo Deportiva.

Bad Blue Boysi FOTO Atena opet pod blokadom: Na sud se dovode Boysi uz posebno pravilo divider

Barcelona namjerava zaključiti ljetni prijelazni rok bombastičnim transferom. Velika želja Xavija Hernandeza bio je Bernardo Silva (28), veznjak Manchester Cityja, ali problemi s financijama odveli su te namjere u ćorsokak.

Silva je bio spreman prijeći u Barcelonu, kako piše Mundo Deportivo, navodno je čak zamolio Pepa Guardiolu da ga pusti, no vrijeme istječe, a Portugalac je želio znati na čemu je do početka nove sezone Premierlige. U tom kontekstu, Felixova i Neymarova ponuda pala je na plodno tlo u Barceloni, koja nakon odlaska Ousmanea Dembelea i propalog pokušaja da vrati Lionela Messija treba magnet za navijače.

Felix i Neymar ponudili se Barceloni

Xavi i nije zagrijan za njih dvojicu, iako je javno zatražio pojačanja, no na drugim pozicijama, a i nije baš siguran bi li se njih dvojica uklopila u momčadsku atmosferu i stil igre koji zagovara.

Međutim, čelnici Barce smatraju da bi bilo dobro dovesti barem jednog od njih dvojice, zbog igračkih, ali i zbog marketinških razloga. Vjeruju da će Xavi na kraju popustiti kada shvati da pojačanja koja želi ne može dobiti. Zbog problema s odredbama financijskog fair-playa Barca može dovesti samo jednog.

Harry Kane Fabrizio Romano izjavio da je sve gotovo, a onda se umiješao Levy: Kane zadržan na aerodromu divider

Neymar ima ugovor s PSG-om do 2025. i golemu plaću. Ako bi želio prijeći u Barcu, jasno je da mu Katalonci ne mogu dati to što ima u PSG-u. Posve je jasno da bi se morao odreći dobrog dijela primanja ili bi PSG morao pristati da namiri jedan dio, a Barca drugi.

Xavi ih ne želi, ali...

Kako je sve očitije da Luis Enrique ne računa na Neymara, moguće je da se Brazilac dogovori s PSG-om da mu isplatu određenu otpremninu i da ga se na taj način potpuno riješi. Ili da ode na posudbu u Barcelonu, a da PSG pristane isplaćivati mu jedan dio plaće i da Barca na kraju sezone otkupio njegov ugovor.

Činjenica jest da je PSG platio Neymara rekordnih 222 milijuna eura i da je jasno da bi rado vratio barem dio tog ulaganja, no isto tako je činjenica da će jako teško naći kupca koji bi bio spreman platiti određenu odštetu i preuzeti Neymarova primanja. U Barceloni se nadaju da se PSG pomirio s time da je izgubio na Neymaru i da više i ne računa na oveći povrat novca.

Momčad Hajduka pozdravlja publiku na Poljudu Hajduk pokazuje napredak i može proći, Tomasov Osijek razgolićen, a Rijeka se tek treba dokazati divider

Felix također ima sličnu situaciju u Atleticu. U sukobu je s trenerom, Diego Simeone ne vidi ga u svojim kombinacijama, a primanja su mu velika i puno je stajao Madriđane. Felix bi također došao na posudbu, uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone..

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider