Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šeik poslao poruku

Neymar diže veliku prašinu: Evo kakva je šansa da se vrati u Barcelonu

Informacija katarskog novinara da se Neymar vraća u Barcelona podigla je veliku prašinu. Međutim, komplicirana situacija u katalonskom klubu uvelike otežava operaciju…

Neymar (Foto: Afp)

Katarski šeik, novinar i influencer Mabkhout Al-Marri podigao je prašinu rezolutnom objavom na društvenim mrežama da se Neymar vraća u Barcelonu.

Švedska Rekordni broj gledatelja na utakmicama Svjetskog prvenstva za nogometašice divider

Ta informacija ne bi pobudila veću pažnju da isti novinar prije nekoliko tjedana nije prvi najavio da će Lionel Messi prijeći u Inter iz Miamija, čime je pokazao da ima dobre informacije.

Kako Al-Marrija prati glas da je vrlo blizak čelnicima PSG, odnosno Katarcima koji su vlasnici kluba, njegova informacija da se Neymar vraća u Barcelonu činila se vrlo validnom.

Katarski novinar i šeik najavio da se Neymar vraća u Barcelonu

Katalonski Sport tvrdi da se to ipak neće dogoditi jer je situacija takva da Barcelona to jako teško može izvesti, barem u ovom prijelaznom roku. Parižani su navodno ponudili da Neymar uđe u paket aranžman s Ousmaneom Dembeleom, no Barca je to rezolutno odbila.

Sport piše da je u katalonskom klubu financijska situacija takva da budžet jednostavno ne može izdržati opterećenje koje bi napravio Neymar svojim golemim potraživanjima. Te izdatke bilo bi jako teško, gotovo nemoguće staviti u okvire financijskog fair-playa.

Jakov Medić protiv Dortmunda Hrvat napravio transfer života: Potpisao za Ajax s 24 godine divider

S druge strane, Neymar se ne želi odreći ogromnih primanja koje ima u PSG-u. Ugovor mu istječe 2025. i Brazilac ne pokazuje namjeru da prijeđe u drugi klub tako što bi pristao na značajno smanjenje plaće. U ovom trenutku malo je klubova, barem u Europi, koji bi bili spremni i voljni preuzeti njegovu plaću i platiti kakvu god odštetu.

Neymar se ne želi odreći goleme plaće

Kako Neymar ne trza na prijetnje da će završiti na klupi i ostavlja dojam da je spreman i na tu opciju, očito ima što raditi u slobodno vrijeme, a do isteka ugovora ima još dvije godine, okolnosti su takve da bi se lako moglo dogoditi da se Parižani i Nemyar izmire. Pat situacija ne odgovara nikome, a najmanje pariškom klubu, koji je obvezan plaćati Brazilca igrao on ili ne.

Željko Sopić Trener Gorice otkrio kako uzeti Dinamu bod na Maksimiru: "Moraju se poklopiti ove tri stvari" divider

Do još prije nekoliko tjedana činilo se da su popucale sve niti na relaciji Neymar – PSG. Parižani su iskazivali otvoreno nezadovoljstvo Neymarovim ponašanjem za vrijeme oporavka od ozljede, a ni Brazilac nije šutio. Činilo se da je između njih puklo i da je Neymarov odlazak neminovnost.

Enrique miri ćelnike PSG-a i Neymara

U razmatranju je bilo nekoliko opcija, od Engleske i Španjolske do Saudijske Arabije, ali zasad se nijedna nije realizirala jer očito nitko nije spreman investirati silne milijune u dokonog Brazilac, čija igračka zvijezda naglo kopni i tko zna je li uopće kadar igrati na visokoj razini i koliko dugo tako može izdržati.

Međutim, dolaskom Luisa Enriquea na klupu PSG-a situacija se ipak ponešto promijenila. Stvoreni su preduvjeti za približavanje zaraćenih strana. Sada je velika mogućnost da će se rane polizati i da bi Neymar mogao ostati u PSG-u, a pogotovo jer je sve izvjesnije da će Kylian Mbappe napustiti Park prinčeva te da je Messi već otišao u Miami.
Parižanima bi ipak dobro došlo da barem jedna velika zvijezda ostane, ako nizašto drugo, onda za imidž kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider