Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima ozlijeđenih

Kaos uoči dviju velikih utakmica: Navijački neredi u Španjolskoj i Portugalu

U okolici stadiona San Mamesa došlo je do sukoba između domaćih navijača i policije, a napadnut je i autobus s igračima Atletica dok je vozio prema stadionu.

Policija u Bilbau (Foto: Afp)

Uoči uzvratnog susreta polufinala španjolskog Kupa kralja između Athletic Bilbaa i Atletico Madrida došlo je do sukoba navijača, a navijački izgredi zabilježeni su i u Lisabonu uoči susreta polufinala portugalskog Kupa između Sportinga i Benfice.

Prema pisanju španjolskih medija, 60-ak navijača Athletica napalo je skupinu suparničkih navijača u jednom kafiću uoči susreta. U sukobima ima i ozlijeđenih, a najgore je prošao jedan od navijača iz Madrida koji je s ozljedama glave prebačen u bolnicu.

U okolici stadiona San Mamesa došlo je i do sukoba između domaćih navijača i policije, a napadnut je i autobus s igračima Atletica dok je vozio prema stadionu. Dio huligana čak je bacao baklje i razne predmete na vrata stadiona prije utakmice.

"Postoje ljudi koji ne poštuju ništa. Mi smo protiv bilo kakva nasilja, međutim moram naglasiti kako neprihvatljivi stavovi dolaze samo od manjine," kazao je predsjednik Athletic Bilbaoa Jon Uriarte.

Bilbao je pobijedio s 3:0, a kako su Baski slavili i u prvom susretu u Madridu s 1:0, izborili su plasman u finale Kupa, u kojem će 6. travnja na stadionu La Cartuja u Sevilli igrati protiv Mallorce, koja je ranije izbacila Real Sociedad.

Vruće je bilo i u Lisabonu uoči prvog susreta polufinala Kupa između gradskog suparnika Sportinga i Benfice. Ispred stadiona Jose Alvalade došlo je do sukoba navijačkih skupina. Situaciju je smirila intervencija policije, a prema pisanju portugalskih medija, ima ozlijeđenih i privedenih.

Sporting je pobijedio s 2:1, a uzvrat je 3. travnja na stadionu Luz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider