Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sramota!

Gnjusni potez dvojice Engleza: Izrugivali se s dječakom koji je umro od raka

Bradley Lowery bio je navijač Sunderlanda koji je preminuo u dobi od šest godina.

Galerija Bradley Lowery Jermain Defoe i Bradley Lowery

Program devetog kola Championshipa u petak navečer su otvorili Sheffield Wednesday i Sunderland. Završilo je 0:3, uvjerljivom pobjedom gostiju, što je dvojicu domaćih navijača isfrustriralo do te mjere da su napravili nešto što se, najblaže rečeno, zove "prijeđena granica".

Zapravo, odlučili su se na gnjusni i odvratni potez koji je na noge digao cijelu englesku (nogometnu) javnost.

Oni su navijačima Sunderlanda na mobitelu pokazivali slike Bradleyja Loweryja, dječaka koji je 2017. godine preminuo od raka.

Maleni Bradley bio je strastveni navijač Sunderlanda, ali nažalost njegovo djetinjstvo prekinuto je vrlo rano. Dijagnosticiran mu je rak u terminalnoj fazi, spasa mu nije bilo, premda se nekoliko godina hrabro borio i pokupio simpatije milijuna ljubitelja nogometa diljem svijeta. Čak je na nekim utakmicama Sunderlanda izlazio s igračima na teren, posebno je emotivno bio vezan uz bivšeg engleskog reprezentativca i tadašnjeg igrača Sunderlanda Jermaina Defoea.

Bradley je preminuo 2017., ali u srcima navijača Sunderlanda će živjeti vječno.

Policija ih uhitila

Da su pristaše Sunderlanda slabi na ovog malog hrabrog lava, znala su i dvojica idiota s tribine Sheffield Wednesdayja. To što su napravili u tim trenucima im je bilo smiješno, ali vrlo brzo su završili u policijskoj postaji.

Njihov klub je najavio da je pokrenuo internu istragu u suradnji s policijom Južnog Yorkshirea, koja je pak nešto kasnije izvijestila javnost da su uhićene dvije osobe, 31-godišnjak i 27-godišnjak.

Apeli da im se daju otkazi i doživotna zabrana

Po društvenim mrežama navijači mnogih klubova, uključujući i one Sheffieldove, dali su se u akciju otkrivanja identiteta spomenutog dvojca. Tako se doznalo da je riječ o braći, zovu se Dale i Drew Houghton. Nije trebalo proći dugo dok se ne sazna i gdje rade, pa su mnogi navijači počeli mailovima zatrpavati te tvrtke, s ciljem da im daju otkaze.

Ono što će se gotovo sigurno dogoditi kao posljedica svega ovoga je da će im Sheffield Wednesday izreći doživotne zabrane dolazaka na njihove utakmice.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider