Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reakcije iz Barcelone

Nezasluženi naslov Reala? Katalonija bruji o suđenju, Iniesta ostao velik u porazu

Katalonija nakon Realove titule bruji o suđenju, a Andres Iniesta je još jednom pokazao zašto je jedan od najomiljenijih nogometaša današnjice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona nije dočekala čudo – Real je apsolvirao gostovanje u Malagi s 2:0 i osigurao prvi naslov nakon 2012. godine. Barca je ostala kratka za tri boda, a Real je proslavio trofej koji je dugo čekao.

Nakon kraja prvenstva katalonski mediji ne propuštaju navesti suđenje kao jedan od razloga Realovog osvajanja prvenstva. Nekoliko je spornih sudačkih odluka u Realovu korist ove sezone pokrenulo pravu buru u Kataloniji, a posljednja od njih bila je u ključnoj utakmici protiv Celte koja je mogla zakomplicirati prvenstvo.

Svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama izrazili su i navijači Barcelone. Oni smatraju da su suci ''pogurali'' Real koji bez njihove pomoći ne bi mogao do naslova.

Međutim, kao glavni razlog ipak se u katalonskim medijima navodi dojam je da je Barca sama sebi bila najveći protivnik. Momčadi Luisa Enriquea nedostajalo je konstante, dok je njegov kolega Zinedine Zidane uspješno riješio taj problem.

Iniesta priznao da je Real bio bolji

Trener Real Madrida dobro je tempirao formu i držao svlačionicu pod kontrolom, a da je Real u završnici bio bolja momčad priznao je i Andres Iniesta, koji nakon gubitka prvenstva nije tražio isprike.

''Pobijedili smo u svim utakmicama na kraju sezone, ali naš rival bio je malo bolji od nas i zasluženo je prvak'', rekao je Iniesta nakon zadnje utakmice prvenstva protiv Eibara u kojoj je Barca slavila s 4:2.

''Nismo uhvatili konstantu tijekom prvenstva i na kraju su nam falila ova tri boda. Sada nam preostaje borba za trofej koji moramo osvojiti da bi završili sezonu na što bolji način'', dodao je.

Barcelonu u subotu 27. svibnja čeka finale Kupa kralja protiv Alavesa na Vicente Calderonu; Barca će tražiti utješnu nagradu, ali neće biti nimalo lako protiv baskijskog kluba koji ima priliku osvojiti prvi veliki trofej u povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider