Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POTPUNA NEVJERICA

Navijači AEK-a šokirali Srbiju, ali i mnoge Grke: Pokazali poruku o Kosovu koja je sve zaprepastila

Na utakmici AEK – Ajax domaći su navijači izvjesili poruku o Kosovu.

Navijači AEK-a (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Atenski AEK nakon neuspješnog proboja u Ligu prvaka završio je u skupini Europske lige. Dinamov krvnik iz 3. pretkola Lige prvaka igra u vjerojatno najjačoj grupi Europske lige s Marseilleom, Ajaxom i hit-momčadi Premier lige, Brightonom.

AEK je vodeća momčad skupine s četiri boda nakon pobjede u Engleskoj i domaćeg remija ovog četvrtka s Ajaxom. Opet je Domagoj Vida bio taj koji je donio veselje navijačima AEK-a, baš kao i u onoj drami u sudačkoj nadoknadi protiv Dinama.

Navijači AEK-a na utakmici su izvjesili šokantan transparent, naročito za Srbiju, ali i većinu Grka. Kada se pored lika smrtno stradalog Michalisa Katsourisa pojavila poruka koja počinje s ''Kosovo is…'' normalno je bilo pomisliti za grčke navijače kako će nastavak biti …''Srbija''.

Ali na opće zaprepaštenje, poruka je glasila: ''Kosovo is Albania'', tj. ''Kosova je Albanija''.

Nevjerica zbog poruke o Kosovu

Mediji pišu kako transparent nisu izvjesili Albanci, koji su brojni u Ateni, već članovi skupine Original 21, čiji su se huligani tukli s BBB-ima u krvavim neredima u kolovozu. Zanimljivo je da su domaći navijači prije nekoliko godina istaknuli poruku ''Fu*k Albania''.

Srpski su mediji šokirani jer se radi o grčkim navijačima za koje smatraju da su prijatelji njihove zemlje. Spominju kako je svojedobno heroj AEK-ovih navijača bio i Ognjen Vranješ, Srbin iz BiH kojeg krase tetovaže četničkih ratnih zločinaca iz 2. svjetskog rata.

U AEK-u trenutačno igrat Mijat Gaćinović, a žuti je dres tijekom povijesti nosilo pregršt srpskih nogometaša.

S druge strane, na Kosovu i Albaniji takva je poruka dočekana s oduševljenjem od onih s radikalnim stavovima koji sanjaju nekakvu Veliku Albaniju.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider